SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burada Ayrım Olmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:31:47
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte bayramın son gününü Hekimhan ve Hasançelebi’de geçirdi. Vatandaşların bayramını kutlayan Ağbaba ve Kiraz, Hekimhan İlçesi Basak Köyü’nde Abdal Musa Birlik Cemi’ne de katıldılar. Dertli Divani’nin de katıldığı Birlik Cemi’nde bir konuşma yapan Ağbaba “Hekimhan’da, Basak’da yüzyıllardan beri barışın, dostluğun, kardeşliğin tohumu ekildi. Burada Alevi- Sünni ayrımı olmaz. Burada Kürt- Türk ayrımı olmaz” ifadelerini kullandı.

İstanbul, Ankara ve Malatya Basak Köyü Dernekleri ile Basak Köyü Muhtarlığı’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen Abdal Musa Birlik Cemi’ne CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özaoğlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Murat Karayazıcı, İGM Üyesi Nevzat Kızılaslan , Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Birlik Cemi öncesi bir konuşma yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,”Birlik Cemi’ne katılmak için Sarıkız’dan, Kocaözü’nden, Dursunlu’dan gelen dostlarımız var. Hekimhan’da, Basak’da yüzyıllardan beri kardeşliğin barışın, dostluğun, tohumu ekildi. Burada Alevi- Sünni ayrımı olmaz. Burada Kürt- Türk ayrımı olmaz. Burada hiç kimse mezhebinden dolayı dışlanmaz. Farklı muameleye tabi tutulmaz. Burada insanlar sadece ‘dört dörtlük Aleviyim’ diyerek, Alevi olunmayacağını bilirler” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin açık cezaevine dönüştüğünü belirterek sözlerinde devam eden Ağbaba, “Türkiye baskıyla, diktatörlükle yönetiliyor. Seçimlerden önce Basak’ta söz verdim. Milletvekili seçilirsem, demokrasi, özgürlük, barış mücadelesi vereceğimi söyledim. AKP Türkiye’yi bir cezaevine dönüştürdü. Dünya’nın en çok tutuklu gazetecinin, öğrencinin, aydının, sendikacının bulunduğu ülke maalesef  Türkiye. Gezi eylemlerinin ardından her eyleme katılanları, her sesi çıkanı suçlayan, cezaevine atmakla tehdit eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Basak’ta çapulcu çok. 5 gencimiz öldürüldü.Biri Basaklı 13 kardeşimizin gözü kör oldu.10 bine yakın kişi yaralandı. Ama maalesef hiç kimse cezalandırılmadı.Her zaman sizin mücadelenizin bir neferi olacağım.”ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Dertli Divani’nin de katıldığı Abdal Musa Birlik Cemi yapıldı.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba , İl Başkanı Enver Kiraz ile beraberindekiler Abdal Musa Birlik Cemi’nden  sonra Hekimhan ve Hasançelebi’de esnafların bayramını kutladılar. Daha sonra Güvenç Köyü’nde lokmaya katılan heyet  Hasançelebi’ye bağlı Obuz Köyü Ada Mezrası’nı da ziyaret ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız