SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burada 'Baraj Gölü' Vardı!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:58:57
Burada 'Baraj Gölü' Vardı!.
A- A+ PAYLAŞ

Kurak ve yağışsız bir ilkbahar- yaz dönemi geçiren coğrafyamızda, Malatya'daki barajlar da bundan çok ciddi şekilde etkilendi. Birçok baraj ve gölette, yağışsızlığın yanı sıra önceden mevcut su rezervleri de sulamada kullanılıp sular neredeyse tamamen çekilince, göller "tarla" oldu. Doğanşehir ilçesi sınırlarındaki Sürgü Barajı da bunlardan biri. Malatya- Gölbaşı karayolunun hemen yanında bulunan Sürgü Barajı Gölü, fotoğraflarda görüldüğü gibi bir süredir artık yok. Göl alanı tarlaya dönüşmüş durumda.

1980'li yıllarda meydana gelen depremin gövdesinde yolaçtığı çatlak nedeniyle de DSİ'nin gündeminde bulunan ve gövdenin onarımı için çalışma yapılacağı belirtilen Sürgü Barajı; Sürgü Çayı üzerinde, sulama amacı ile 1965 - 1969 yılları arasında inşa edilmiş bir baraj. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 1.220.000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 55,00 m, normal su kotunda göl hacmi 70,93 hm3, normal su kotunda göl alanı 5,10 km2'dir. 10.098 hektarlık bir alana sulama hizmeti veriyor. Barajın sulama alanında Akçadağ ve Doğanşehir'deki oba köyleri (mahalleleri) bulunuyor.

FOTOĞRAFLAR: Coşkun KURT

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız