SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burada Bir Haksızlık Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:43:22
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında yıkımı gerçekleştirilen Yavuz Selim Mahallesini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi. 

“Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında yaklaşık 3 yıl önce evlerinin yıkıldığını ifade eden Yavuz Selim Mahallesi sakinleri, hem evsiz kaldıklarını hem de mağdur edildiklerini ileri sürdü.

Milletvekili Ağbaba’ya sorunlarını anlatan vatandaşlar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 100’lerce evin yıkıldığını kaydederek, “Burası çöplük alanına dönüştü. Buraya gelen herkes mağdur durumda. Çok çocuklu ailelere kiralık evde vermiyorlar. Aramızda beşinci evini değiştiren aileler var. Ev sahibi iken kiracı olduk. Kiralık ev bulamıyoruz. Ailelerin psikolojileri bozuldu” diyerek, sitem ettiler. Kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve kandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında Ağbaba’dan destek istediler.

Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını tek tek dinleyerek not alan milletvekili Ağbaba, konunun takipçisi olacağını söyledi. Mağdur olan herkesin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirten Ağbaba, “Tabi burada bir mağduriyet söz konusu. Ben bu konuyu öğrendikten sonra çözüm bulabilmek amacıyla yanınıza geldim. Ben oy versin vermesin bütün Malatya’nın milletvekiliyim. Görevimde kim mağdursa onun yanında olmaktır. Kim mağdursa, kim haksızlığa uğramışsa onun yanında olacağıma söz verdim. Onun içinde yanınızdayım” dedi.

Ağbaba, vatandaşların kentsel dönüşüm projesi kapsamında mağdur edildiklerini ileri sürerek, “Sorunları dinledim ve not aldım. Gerekli makamlarla konuyla ilgili görüşeceğim. Eğer burada yapılacak bir şey varsa, burada uğraşacağız. Ama TOKİ ile ilgili bir şey varsa bunu TBMM’de gündeme getireceğim. Burada bir haksızlık söz konusu. Buradaki insanlar emeğiyle, tırnağıyla kazıyarak, çocuklarına bir zeytini iki sefer çiğneterek para biriktirip, ev yeri almışlar. Devletin görevi sizin haklarını almak değildir. Sosyal devletin görevi sizin yapmış olduğunuz emeklerin karşılığında daha iyi hizmet sunmaktır. Siz bundan vazgeçtiğiniz, evlerinizden çıkarttılar. Şimdi bir abla diyor ki, “bu benim beşinci evim. Kimse kiralık ev vermiyor.” Başka bir vatandaşımız ise, 35 yaşında şeker hastası olduğunu söylüyor. Hiç kimsenin buna hakkı yok. Siz bir yerden çalarak, bu evleri almadınız. Siz birinin hakkının üzerine de konmadınız. Siz alnınızın teriyle kazanmış olduğunuz haklarınızla burada arsa alıp, ev yaptınız. Devlet geldi size dedi ki, “ben burayı güzelleştireceğim ve yeni evler yapacağım.” Ama sizi kandırdı. 250 TL kira veriyor ama siz 400-500 TL’ye kiralık ev bulabiliyorsunuz. Burada hayvanınızı besliyordunuz masrafınız yoktu. Şimdi kimse size ev vermiyor. Devletin görevi de size verdiği sözde durmaktır. Bizde bunun takipçisi olacağız. Kim sizin hakkınızı yemişse, onun yakasından tutmakta benim boynumun borcudur” görüşünü savundu.

Vatandaşların sorunlarını çözmek için çalışacaklarını ifade eden Ağbaba, “Haksızlık yapılmasına izin vermeyeceğiz. Size söz veriyorum bu konuyu araştıracağım ve takipçisi olacağım. Olumsuz bir şey olursa, TBMM kürsüsüne çıkıp, “Yavuz Selim Mahallesi’ndeki insanlar diyorlar ki, bu devlet bizi kandırdı. Evimizi başımıza yıktı. Bunu bize yapanları Allah’a havale ediyoruz” diyeceğim. Sesinizi duyuracağım. Kimse benim boğazımı sıkamaz. Ben TBMM’de sesimi çıkartacağım. Mecliste sizin sesiniz olacağım” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız