SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burada Bir Haksızlık Varsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:40:29
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberinde AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Eğitim ve öğretimin başladığı dönem, Bütün öğretmenlerimiz görevlerinin başına geldi. Sene başı seminerlerimiz devam ediyor. Öğrencilerimiz yerleştiler, nakiller devam ediyor. Milli eğitim Bakanlığımızın belirlemiş olduğu takvim kapsamında yönetici atamalarımız sürüyor. Şuan itibariyle önümüzde devam eden inşaatlarımız var, sezona yetiştireceğimiz ve arada yetiştireceğimiz inşaatlarımız var. İnşallah sorunsuz, sıkıntısız, eğitim ve öğretim sürecini etkilemeyecek bir şekilde eğitim ve öğretime başlayacağız” dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Gerçekten Malatya okullaşma oranı bakımından, özellikle derslik bakımında son yılarda yatırım alan illerin başında bulunuyor. Bu anlamı ile milletvekillerimiz, geçmiş dönem Milli Eğitim Müdürümüzün gayretleri ile bir çok okul yatırımını Malatya’ya almayı başaran bir iliz. Fiziki anlamda çok büyük sorunlarımız yoktur. Belki lokal anlamda birkaç yerde yeni okulların yapılması gerekiyor. Malatya öğretmen bakımında da şanslı illerden birisi, öğretmen açığı bulunmayan illerden birisi. Geriye kalan onları bir araya getirip eğitimdeki başarılarımızı arttırmak, bununla ilgili de sayın müdürümüze ve ekibine ciddi görevler düşmektedir. Öğretmen açıcığı bulunmadığına göre, fiziki sorun bulunmadığına göre, bundan sonra eğitim anlamında öğretmenlerimize ve müdürlerimize görevler düşmektedir” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise ziyarette şunları söyledi, “Eğitim kalitesini, fiziki yapısını ve standartlarını arttırmak için biz elimizden geldiği kadarınca bugüne kadar bu doğrultuda efor sarf etmeye gayret gösterdik. Tabi AK Parti iktidarları döneminde 12 yılda Malatya’ya 427 milyon TL eğitime biz bütçeden pay ayırmışız. Ayrıca 254 milyon TL İnönü Üniversitemize yatırım noktasında bir rakam vermişiz. Yine bizim iktidarımız döneminde birinci sınıftan 12.sınıfa kadar bütün öğrencilerimize 12 yıl boyunca artık devletin eğitim kurumlarına vereceği kitapları güvence altına almışız. Malatya’da 33.5 milyon TL tutarında evlatlarımıza kitap vermişiz. Amacımız eğitimdeki kaliteyi daha da arttırmaktır.”

Malatya’da AKP iktidarı öncesinde 7 bin olan öğretmen sayısının bugün 12 bin civarına yükseldiğini belirten Milletvekili Şahin, dershanelerin kapatılması konusunda da, “Dershanelerle ilgili olarak ciddi bir neşter vurmaya çalıştık. Dershane kökenli olmam hasebiyle insanlarımızın kahir ekseriyeti bizim dershanelerden yana bir tavır sergilememizi bekliyordu. Ama biz bu işi yapmış olsak bile özellikle devletin teminatı altında olan eğitim olayını daha nitelikli bir hale gelmesi açısından mutlaka devlet okullarını ön plana çıkartmak zorundayız. Devlet okullarımızda öğretmenlerimiz alt yapısını, bunun temelini oluşturmadan, dershanelere siz öğrencileri gönderin gönderdiğiniz kadar, dershanelerin bunlara verebileceği hiçbir şey yoktur” dedi.

Okul müdürlerinin atanmalarına ilişkin tartışma ve iddialarla ilgili olarak da konuşan Şahin şunları söyledi:

“Şuanda yapılan düzenleme ile birlikte bildiğim kadarıyla puanla sistemi, işin içerisine okuldaki idarecileri dahil etmişiz, şube müdürleri, okul-aile birlikleri, yani bir okulda idareci olan arkadaşımızı en iyi tanıyan kim olur, o okuldaki onun muhatapları olur. Yapılan uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum. Ama kesinlikle adil ve hakkaniyet ölçüleri içresinde bir puanlama sisteminin de mutlaka kaçınılmaz olduğunu biliyorum. Yani hiçbir arkadaşımızın hakkının gasp edilmeden, eğer bu konuda gerçekten ilimizin eğitim kalitesinin yükseltilmesinde, kendi okulundaki hizmetlerin daha da nitelikli bir noktaya gelmesinde gayret gösteren arkadaşlarımızın da bir haksızlığa uğramış olması durumunda, bu haksızlıkların biran önce bertaraf edilmesini ümit ediyorum. Şuanda yanılmıyorsam aldığım bilgiye göre 247 arkadaşımız bir değerlendirmeye tabi tutulmuş, 123 arkadaşımız burada elenmiş, 124 arkadaşımızda tekrar görevlerine devam ediyorlar. Burada bir haksızlık varsa, bunların da biran önce tekrar yeni baştan gözden geçirilmesini ümit ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız