SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burada Bir Ulus Olmuşuz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:38:01
A- A+ PAYLAŞ

 CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Türkiye'nin en güzel şehri olduğunu belirterek, Malatya'nın Dünya ve Türkiye'nin kayısı başkenti olduğunu söyledi. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis'te Malatyalılar Derneği üyelerini kabul etti. Kabule, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de katıldı. Ağbaba, yaptığı konuşmada, Malatya'nın Türkiye'nin en güzel şehri olduğunu belirterek, Dünya ve Türkiye'nin kayısı başkenti olduğunu söyledi. Kayısının Malatya'nın markası olduğunu dile getiren Ağbaba, Malatya'nın birçok tarım ürününde de Türkiye'nin markası olduğunu ifade etti. Ağbaba, "Hakikaten burada diğer illere örnek olacak bir şey gerçekleştiriyor Malatyalılar. Düzgün bir örgütlenme ile hem gençlere hem milletvekillerine sahip çıkıyorlar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili İnce ise, dernek üyelerinin "nasılsınız" demesi üzerine, "Ekmek parası çalışıyoruz" karşılığını verdi. Daha sonra başından geçen bir olayı anlatan İnce, "22. dönemde yeni seçildik, hırgür oldu. Tabii Meclis Başkanvekili diyor ki; 'Sayın İnce özür dile'. 'Özür dilemiyorum gitsin mahkemeye' dedim. O arada telefonum çalıyor, arayan anam. Diyor ki; Çocuğum özür dile dövecekler seni'. Dedim ki; 'Anacığım işim var şimdi kapa telefonu sen'. Bir dakika geçmedi bu sefer babam arıyor. 'Bana bak sakın özür dileme onlardan' dedi. Tabii dilemedik, tarlalar babamın üstüne, nasıl olacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bir göç ülkesi olduğunu söyleyen İnce, "Kimimiz Kafkasya'dan, kimimiz Hicaz'dan, Rumeli'den gelmişiz ve burada bir ulus olmuşuz. Daha sonra da ülkenin kendi içinde göçler yaşanmış. Malatyalısı, Erzurumlusu, Rizelisi göç etmiş. Ama insanların doğup büyüdükleri yerin, kültürünü, geleneklerini yaşatmaları, bir araya gelmeleri, örgütlenmeleri çok doğru işlerdir" ifadelerini kullandı.

Bu tür örgütlenmelerin kentlerin kültürlerini korumasına çok katkıda bulunacağına dikkati çeken İnce, bu tarz işlerin gençler ve iletişim kurma açısından çok doğru işler olduğunu söyledi.

Dernek üyeleri, Ağbaba'ya üzerinde kayısı işlemeli bir yastık hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız