SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Burada Kaç Tane Başkan Var?!'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:46:30
'Burada Kaç Tane Başkan Var?!'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi toplanarak gündemdeki konuları karara bağladı. Bir madde dışında tümüyle imar konularının yer aldığı meclis toplantısında kat artışı ve yol alanının ibadet alanına çevrilmesine ilişkin talepler imar komisyonunun görüşleri doğrultusunda reddedilirken,  yine imar değişikliği taleplerinden oluşan 7 madde ise komisyona havale edildi.

Toplantıda ayrıca AKPli Meclis üyeleri arasında ‘Meclis gündeminin üyelere gönderilmesi’ konusunda tartışma yaşandı.  Toplantı günü ile birlikte görüşülecek gündem maddelerinin meclis üyelerine gönderilmesini isteyen Sıddık Özdemir’e, AKP Grup Başkanı Vekili Metin Mandal cevap verince, Sıddık Özdemir de “Burada kaç tane belediye başkanı var? Kimse kendini belediye başkanı yerine koymaya kalkışmasın” sözleriyle tepki gösterdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü. 

Sayı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 

“Uygun görüş verdiklerimiz de oldu”

Gündem maddeleri arasında yer alan ve mevcut imar planında blok nizam 5 kat olan Çamurlu Mahallesi 4107 ada 2 No’lu parselin blok nizam 6 kata çıkartılması, imar planında dini tesis alanı olarak geçen Uçbağlar Mahallesi 2097 ada 1 No’lu parselin Kuzey ve Batı cephesindeki 7metrelik yolların dini tesis alanına dahil edilmesi, yine Uçbağlar Mahallesi’nde bulunan ve imar planında blok nizam 7 kat olan 3591 ada 3 No’lu parselin 12 kata çıkartılmasını içeren talepler, parsellerin aynı ada içinde olmaması, şehircilik ilkelerine ve planlama tekniklerine aykırı olduğu gerekçesiyle imar komisyonunun raporu doğrultusunda reddedildi. 

Söz konusu imar değişiklik taleplerinin reddedilmesinden sonra kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yani ben buradan şunu anladım.  İmar komisyonu, bu üç maddeyi de parsellerin ada bazında olmaması ve imar plan bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle reddetmiş. Yoksa daha öncesi meclislerde olumlu görüş verdiklerimiz olmuştu” şeklinde bir açıklama yaptı. 

Komisyona havale edilen maddeler

Belediye Meclisi, gündemin diğer maddeleri arasında yer alan Uçbağlar Mahallesi 2133 ada 2 No’lu, 3918 ada 1 No’lu parseller ile Niyazi Mahallesi 170 ada 28 No’lu, 165 ada 9 No’lu parseller, İzzetiye Mahallesi 375 ada 67 No’lu parsel, Göztepe Mahallesi 4507 ada 1 No’lu parsel, Meydanbaşı Mahallesi 4201 No’lu parsellerdeki imar plan değişikliği taleplerini de incelenmek üzere imar komisyonuna havale etti. 

Mehmet Ali Doğan: Adaletsizlik olur

Öte yandan Battalgazi Belediye Meclis toplantısında İmar Komisyonu üyeleri tarafından verilen “Bodrum katları otopark olarak kullanma zorunluluğu getirilen parsellerde, yapı veya parsel bünyesinde gerekli otopark ihtiyacının karşılanması koşuluyla, bodrum katların, otopark dışında plandaki yapılaşma hükümlerine uygun olarak kullanılması’na yönelik verdiği önerge de gündeme alındıktan sonra görüşülerek kabul edildi. 

Önergenin oylanmasından önce söz alan AKPli Üye Mehmet Ali Doğan, plan notlarına böyle bir maddenin eklenmesinin bina kullanım alanı konusunda bir takım adaletsizlikler doğurabileceğini belirterek, önergenin daha geniş çaplı incelenmesini isterken, bir diğer üye Sıddık Özdemir ise önergenin kabul edilmesi halinde bazı binaların daha fazla kat oluşturma ve kullanma hakkının doğacağını, otopark sıkıntısı da yaratabileceğini belirtti. 

Tartışmaların ardından önerge, olumsuz görüş belirten üyelerin de oylarıyla kabul edildi. 

Müteahhitlik hizmetlerine 4 milyon 200 bin TL

Gündemin son maddesinde yer alan Battalgazi Belediyesi 2014 bütçesinde harcama kalemi fazla olan 4 milyon 200 bin TL’nin, harcama kalemi eksik gelen kalemlere aktarılması yönündeki Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi de kabul edildi.  Buna göre, zirai malzeme ve ilaç, elektrik, enerji, akaryakıt ve yağ alımları bütçelerinden artan toplam 4 milyon 200 bin TL’nin 150 bin TL’si kırtasiye ve büro malzemeleri, SGK primleri ile sürekli işçilerin ikramiyelerine,  4 milyon 50 bin TL’si de müteahhitlik hizmetleri kalemine aktarılmış oldu. 

Özdemir ile Mandal arasında gündem tartışması

Bu arada gündem maddelerinin görülmesinden sonra AKP Grup Başkan Vekili Metin Mandal ile Sıddık Özdemir arasında ‘Meclisin gündeminin üyelere gönderilmesi’ konusunda tartışma yaşandı. Sıddık Özdemir, meclis toplantısına 3 gün kala meclis üyelerine toplantı tarihinin yanı sıra görüşülecek gündemin de gönderilmesini istedi.  Özdemir’e yanıt veren AKP Grup Başkan Vekili Metin Mandal ise meclis gündeminin üyelere gönderildiğini belirtti.  

Gündemin kendisine gönderilmediğini, imar komisyonu ve gündem hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtince, Metin Mandal, meclisten önce yapılan grup toplantısında bazı konuların görüşüldüğünü söyledi.  

Meclise başkanlık yapan Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yerine Metin Mandal’ın cevap vermesine tepki gösteren Sıddık Özdemir “Kimse kendini belediye başkanı yerine koymaya kalkışmasın. Başkan burada iken sen neden cevap veriyorsun.  Biz gündemi istiyoruz. Onlar komisyon kararları diyorlar. Kimse komisyon kararını istemiyor” diye tepki gösterdi. 

İkili arasındaki tartışmasın sertleşmesi üzerine araya giren Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Kim hangi konuda bilgi almak istiyorsa ilgili birimler o bilgiyi vermek zorundadır. Metin Mandal Bey, grup başkan vekili olduğu için sizi bu konuda bilgilendirmek istedi” sözleriyle Sıddık Özdemir’i yanıtladı.

Özdemir ise “Grup başkan vekili ise kendini ilgilendiren konularda cevap versin’ dedi. 

Battalgazi Belediye Meclisi, bir sonraki toplantının 7 Ocak 2015’te yapılmasını kararlaştırdı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız