SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burada Olmak Çok Güzel"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:13
A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, beraberinde bir heyetle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, ziyarette yaptığı konuşmada, Malatya’ya ilk defa geldiğini ve çok değişik bulduğunu belirterek, “Ben dağlara hayran bir insanım, dağlara baka baka geldim, etraf çok güzel. Burada olmak çok güzel” dedi. 

Bazı okullarda söyleşi programlarına katıldığını belirten Argon, gençlerle birlikte dedesi Mehmet Akif Ersoy’u andıklarını belirterek, Mehmet Akif Ersoy Derneği’nin güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği Genel Başkanı Mehmet Akif Işık ise “Türkiye’de Mehmet Akif adını taşıyan 50’den fazla dernek var. Bu dernekler Mehmet Akif adına gerçekten güzel faaliyetlerde bulundular ama bir eksik vardı. Biz de Mehmet Akif Ersoy’un aile fertlerinin de içinde bulunduğu bir dernek oluşturmaya karar verdik ve kurucularımız arasında Selma Hanımefendi’nin de bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği’ni kurduk” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili - Yazar Fatih Bayhan da dernek çatısı altında yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek, Malatya ile ilgili düşüncelerini söyledi.

Malatya’ya dördüncü kez geldiğini kaydeden Bayhan, “Geçtiğimiz yıllarda gördüğüm Malatya’dan daha canlı, daha dinamik, daha temiz bir Malatya gördüm. Belediye Başkanımızı bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Malatya, Anadolu’nun bağrında gerçekten önemli bir kenttir. Bu kenti, önümüzdeki yıllarda yürüteceği çalışmalarla, daha büyük projelerle Türkiye’nin gündeminde görmek istiyoruz. Başkanımızın da bu yönde çalışmalar ürettiğini duyuyoruz, mutluluk duyuyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gerçekten Mehmet Akif Ersoy’u gençlerimizin iyi tanıması, anlaması lazım. Onun ülkesi, vatanı, milleti için yapmış olduğu fedakarlıkları, gençlerimizin çok iyi bilmesi lazım” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği’nin çalışmalarının önemine işaret eden Başkan Çakır, şöyle konuştu:

“Dernek yöneticilerinin illerimizi ziyaret ederek, Mehmet Akif’i gençlerimize anlatmaları gerçekten takdire şayan. Özellikle milli şairimizin torunu olan Selma Hanımefendi’nin de böyle bir proje içerisinde destek vermesi çok anlamlı. Geleceğimiz adına, bizi biz yapan değerlerimizin; bu ülkeyi var eden, adeta o ruhu aşılayan o büyük zatların çok iyi tanınması gerekiyor. Onların hayatlarının örnek alınması gerekiyor. Bu kişiler her ne kadar ülkemizin temel taşları olmuşlarsa da aslında aynı zamanda geleceğe ışık tutan birer yıldızdırlar. Biz bu vesileyle İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Sizleri bu güzel çalışmalarınızdan dolayı gönülden tebrik ediyorum.”

Başkan Çakır, ziyaret sırasında konuklara kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız