SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burada 'Tık' Yok, Uyarı Almanya'dan!..

A- A+ PAYLAŞ

Doğalgaz şebeke döşeme çalışmaları sırasında, kentin en merkezi yerinde, en kalabalık saatte "Dikkat Radyasyon Alanı- Girilmez" levhası konulup yapılmaya başlanan ve "çok büyük tehlike" olarak nitelendirilen "röntgenleme" çalışması ile ilgili Malatya'daki hiçbir yetkili- ilgili makamdan "tık" çıkmazken, tehdidin boyutu, tehlikenin büyüklüğü konusunda uyarı ta Almanya'dan geldi..

Boru hattı döşeme ile ilgili olarak Almanya'daki bir firmada kaynakçı olarak çalışan, daha önce de şebeke döşeme çalışmaları hakkındaki haberlerimizle ilgili yorum yapan, önerilerde bulunan, gerekirse belediyenin daveti halinde "hiç karşılık beklemeden" Malatya'ya gelebileceklerini "Malatya Platformu" köşesine yazan hemşehrimiz Haşim Gürbüz, "Bu Levha Nerede Dersiniz?" başlıklı haber üzerine bir mesaj daha gönderdi.

Doğalgaz hattını döşeyenlerin, Belediye önünde, 16.30-17.00 saatleri arası gibi yoğun bir dönemde, iki tane levha koyup, boruların röntgenini çekmeye başlaması, bu duruma belediye meclis üyesinin bile tepki göstermesi haberini okuyan Haşim Gürbüz'ün, malatyahaber.com'un "Malatya Platformu"na yazdığı, çok ciddi uyarı ve iddialar içeren mesajı şöyle:

"Daha önce dogal gaz borularinin kaynak saglamliginı, röntgeni cekiliyor mu diye yine bu kösede bir yazi yazmistim? Bugun okudum ki cekiliyormus, ama nasil?

Şimdi bu isi yapan yetkililere sormak gerek, ne tip bir röntgen cekiyorsunuz? Radyasyon isinlarini yatay mi dikey mi veriyorsunuz? Yataylarda 25 ila 50 metre emniyet seridi olmasi gerekiyor, dikeylerde bu oran yuzlerce metredeki insanlari etkiler. Siz yetkililer bunu bildiginizden eminim.

Ben sadece malatyahaber okuyucularini aydinlatmak acisindan yaziyorum. Röntgen cekilmeden önce gerekli ölcüm yapilip radyasyonlu alan icerisindeki alan guvenlik altina alinmasi gerekirken siz sadece bir tabela dikip yapmissiniz bu isi gördügüm kadari ile. Tamam gaz borulari cok kalin olmayabilir. Az bir radyo aktifle isi yapabilirsiniz ama film cekilirken elamanlarinizin, o aletin kolunu kurup geri cekildigi anda, saatli bomba gibi geri sayim yaparken fotograf makinasinin denklansörü gibi patlamaya yakin bir zamanda, hic birseyden haberi olmayan merakli vatandas veya cocuklari nasil zapdetdiniz? Merak ettim. Allah göstermesin belki de yakindan gecen hicbir seyden habersiz vatandaslara radyasyon verdiniz beyler. O isler öyle gunduz gözüne hemde kalabalik bir ortamda yapilmaz.

Tamam yapmaniz gereken bir is ama gece gec saatlerde yapilmasi gerekiyor. Avrupa da bu isi yapmak icin rafineriler fabirkalar özellikle gece yaptiriyor bu isi ve gece calisanlari da her ne pahasina olursa olsun calisma alanindan uzaklastiriyorlar, isleri durduruyorlar.

Kalmis ki siz carsinin ortasinda o kadar kalabalikta röntgen cekiyorsunuz. Beyler bu röntgen öyle el kol röntgeni cekmeye benzemez, Allah göstermesin o isinlardan kapan kisi cikarsa ne yapacaksiniz.

Burdan habersiz olan ve o olay saatinde o civardan gecen tum insanlara bir tavsiyem var. gidin kontrolden gecin. Saglikli olsaniz bile o firmayi mahkemeye sevkedin. Sonucta insan hayati ile bu sekilde oynanmaz ve bu isin hic sakasi yoktur.

Ha silahi cekip orada vatandaslari vurun ha da böyle sorumsuzca röntgen cekin. İkisinin de arasinda hic bir fark yok.

Siz malatyahaber yetkilileri bu konuda vatandaslari biraz aydinlatmaniz, sokaktaki kisi ne yapildiginin farkinda bilene degil. Bu konuda daha aydinlatici yazilar yazarsaniz sevinir ve elimizden gelen yardimi yapariz.."

Bu arada, Malatya Belediyesi'nin Karakaya Baraj Gölü yakınında yaptırdığı Atıksu Arıtma Tesisi inşaası sırasında da, bu tür çelik boru döşendiği, bağlantıların "röntgen"le kontrol edildiği, ancak "çevresinde hiçbir yerleşim yerinin bulunmadığı, açık arazideki" bir yerde yapılan bu işlemlerin bile, radyasyon tehlikesi nedeniyle 02.00-04.00 saatleri arasında gerçekleştirildiği de bir başka okurumuz tarafından iletildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız