SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Burada Üniversiteli 600 Malatyalıyız..''

A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerde öğrenim gören Malatyalı öğrencileri çatısı altında toplayan Malatya Öğrenci Birliği'nin başkanı Fatih Durak (fotoğrafta oturan), çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KKTC'de hukuk öğrenimi gören Durak, "Benim ve arkadaşlarımın amacı , buradaki Malatya’lı kardeşlerimizi , birlik ve beraberlik adına bir arada tutmak , bir sıkıntıları olduğunda onların yanında olup destek vermek ve yapacağımız organizasyonlarla bir araya getirerek , Malatya’yı tanıtma adına elimizden geleni yapmaktır.

Bizler , büyüklerimizden aldığımız bu bayrağı , bizden sonraki arkadaşlarımıza örnek olacak şekilde , layıkıyla taşıyarak teslim etmek istiyoruz."diye konuştu.

Durak, birlikle ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

"2000 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 600 öğrencinin üyesi olduğu Malatya Öğrenci Birliği, KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi‘nde hizmet vermektedir. Kuruluşundan beri birçok öğrenci mezun eden Doğu Akdeniz Üniversitesi birçok yönetim değiştirmiştir. Bu değişikliğin güzel olan tarafı Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin birçok mezun verdiği ve bu mezunların geriden gelen öğrencilere örnek olmasıdır.

Bu birliğin amacı ; DAÜ ve Kıbrıs genelindeki diğer üniversitelerde bulunan Malatya’lı öğrencileri , birlik ve beraberlik içinde barındırmak ve birbirlerine kaynaştırmak olmuştur. Bu çerçevede , Malatya’lı öğrenciler memleketlerinin uzağındaki yavru vatan Kıbrıs’ta bir aile gibi olmuştur. Bu oluşum , ülkemizin diğer illerinden gelen öğrencilere örnek olmuştur. Bu amaç doğrultusunda Malatya’lı öğrencilerin birbirlerine sıkı sıkıya ne kadar bağlı olduğu ve Malatya’yı tanıtma adına birçok şeyden fedakarlık ettiği görülmüştür.

Kuruluşumuzun, Malatya adına ve Malatya’lı öğrencilerin birlik beraberliği adına bir çok etkinliği olmuştur. Her sene büyük ve küçük çapta organizasyonlar tertip edilmektedir.

Bu organizasyonlara , diğer öğrenci birliklerinden katılan öğrenci grupları , birlik ve beraberlik adına güzel bir örnek teşkil etmektedir. Örneğin ;Malatyaspor maçlarında bir mekan tespit edilip , adadaki Malatya’lılarla tribün havasında maçlar izlenmektedir. Belirli günlerde sohbet ortamları oluşturulup bir araya gelirler. Düzenlenen organizasyonlarda yöremizden gelen mahalli sanatçılarımız ve ünlü Malatya’lı sanatçılarımız geceye ayrı bir renk katmıştır. Ve bu geceler , değerli büyüklerimizin katılımıyla ayrı bir anlam kazanmıştır."

Durak, Mayıs ayında da KKTC'de bir "Malatya Gecesi" düzenlemek istediklerini, bununla ilgili çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

FOTOĞRAF: KKTC'deki Malatya Öğrenci Birliği'nin yöneticileri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız