SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buradaki Sözleşmeler Yenilenecek"

0
Güncellendi - 2017-08-30 02:11:10
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İpek Caddesi üzerindeki Tekel Depolarında faaliyet gösteren Konfeksiyon Atölyesi işletmelerinin kira sözleşmelerinin yenileceği müjdesini vererek, “Biz istihdamı sağlayan işletmecilerimize kolaylık sağlamak üzere elimizden ne geldiyse yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çalık, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile birlikte 900 işçinin çalıştığı İpek caddesi üzerindeki tekel Depolarında faaliyet gösteren Konfeksiyon Atölyelerini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Her şeyin ötesinde istihdam çok önemli. Buranın istihdamına yönelik bir takım gelişmeler oldu. Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık bunu sizlerle paylaşmak istedi. Malatya’mızın kalkınması, ekonomik büyümesi adına bizlerde yerel yönetim olarak, hükümetimiz ile birlikte yerel hizmeti yapmaya gayret ediyoruz. Bir yandan şehrimizi geliştirirken, cadde ve sokaklarımızı, kültürel ve sosyal alanlarımızı yaparken, esas ilin kalkınmasına katkı sağlayacak olan ekonomik büyüklüğü sağlamamız lazım. Bunun için istihdamı sağlamımız gerekiyor. Bu neyi getiriyor? Kentin büyümesini getiriyor, ekonomik kalkınmasını getiriyor. Bu vesileyle de bugün burada atıl kalan böyle bir mekanın, böyle yüzlerce insana iş veriyor olması, istihdam sağlıyor olması, burada üretim yapan kardeşlerimizin de geleceğini görebilmesi ve buna göre planlamalarını yapması lazım. Bunun için de önemli bir adım atıldı. Bugüne kadar geçmişte bakanımızla, milletvekillerimizle ziyaretlerimiz oldu. Ama son dönemde de AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık’ın güzel takipleriyle, güzel hayırlı bir gelişmeyi de sağlamış oldular” dedi.

Çalık, “Bugün buraya gelirken, bu kadar kardeşimle bir arada olacağımı umut etmemiştim. Hep bana orada çalışan insanların 750-800 ve 900’e yakın çalışan kardeşimiz , evladımız var diyorlardı. Ama bugün buraya gelince buradaki işletmecilerimizin ne kadar sorumluluk sahibi hareket ettiklerini bir kez daha gördüm. Burada 2013’ten beri burada işletmeye başlayan bütün sanayici kardeşlerime, işverenlerime gerçekten teşekkür ediyorum. 2012 yılında Tekel depolarının özelleştirilmesi ile birlikte Malatya’daki Tekel depolarının özelleşmesi gündeme geldi. Bu gündeme geldiğinde dönemin valisi Ulvi Saran ve dönemin İl Özel İdaresi genel sekreteri Sami Er ile beraber  yaptığımız görüşmelerde bu Tekel depolarının şirketlere, işverenlere kiralanarak özellikle Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısını oluşturmak adına, burada istihdam sağlanması üzerine  bu konuda fikir birliği yaptık. Bu vesileyle de Tekel depolarına işletmelerimiz gelerek atölyelerini kurdu. 300 kişi ile başladı burası. Yaklaşık 5 yıl önce 300 kişi ile başlayan bu mekan 3 kat artarak 900 kişiye ulaştı. Buradaki işletmelerimiz Tekel depolarının özelleştirilmeden Sümer Holding’den kiralayarak faaliyetlerini sürdürüyorlardı. Fakat, ‘kira sözleşmeleri devam edecek mi, özelleştirme yapılacak mı’ diye hemen hemen her sene sorun yaşanırdı. Bu sene sorun yaşanmadan kira sözleşme yaşanmadan, buradaki işletmeci arkadaşlarımız bizlerle irtibata geçti, ‘Burayı yeniden kiralamamız gerekiyor, 900 insanımıza iş kapısı sağlıyoruz, bu insanlarımızı işsiz bırakamayız’ dediler. Bunun üzerine maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ile görüştük. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Maliyi bakanımız Naci Ağbal’dan şunu istedik; Eğer bu tekel depoları özelleşecek olursa özellikle buradaki işletmelerimize yapılmasını istedik. Şuanda satış ile ilgili her hangi bir şey gündemde değil. En önemlisi buradaki kira sözleşmelerin yapılması bizim için önemliydi. Sümer Holding Genel müdürümüz, Özelleştirme İdaresi Başkanımız ve Maliye Bakanımız ile yaptığımız görüşme sonucunda,. Buradaki kira sözleşmeleri yenilecek.  ‘Hiç endişeleri olmasın, çalışmaya devam etsinler,  işletmecilerimize uygun rakamlarla kiraya devam edeceğiz’ dedi Sayın bakanımız. Kurban Bayramı öncesinde hayırlı bir haber vermek beni de çok mutlu etti.” Şeklinde konuştu.

Çalık, “Bilinki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönlüde, gözü de Malatya’da. Onun bize talimatları 'Milletimiz ne istiyorsa biz onu yapmakla mükellefiz." Bugün milletimiz Tekel depolarının işletmelerinin kiralarının devam etmesini istiyor. Bu vesileyle biz Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla biz istihdamı sağlayan işletmecilerimize kolaylık sağlamak üzere elimizden ne geldiyse yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."  Dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ise Çalık’a katkıları için teşekkür ederek, “Konfeksiyoncu işletmecilerimiz için Organize Sanayi Bölgesinde yer ayırdık, konfeksiyoncu arkadaşlarımız bunun için birde kooperatif kurdular.  Onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Devletin ciddi destekleri var. Orada 750 metrekarelik, bin metrekarelik yerler in yapılması programa dahil edildi.” dedi.

MGC ZİYARETİ..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı da ziyaret etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ziyaret için teşekkür ederek, “Malatya’nın Ankara’da çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Ama detaylarda boğuluyoruz. Nasıl diyelim? Her tarafımız su, Allah vermiş, Karakaya Barajı, diğer barajlar, Çat Barajı, yerin altı su, fakat kayısı bahçelerimiz kuruyor. En son örnek, Cumhurbaşkanımız geliyor stadının açılışını yapıyor, küçük basit nedenlerle maç oynanamıyor. Yani detaylarda boğuluyoruz. Ankara güzel bakıyor, fakat biz burada bu işi beceremiyoruz.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Basın bizlerle halkımız arasında, seçmenlerimiz arasında çok önemli bir köprü. AKP Malatya’da önemli hizmetler gerçekleştirdi. AKP döneminde yapılan hizmetler, başka dönemlerle kıyaslanamaz derecede büyüktür. Genele baktığımız zaman bizlere düşen yerel hizmetlerin de artması. Malatya bugün hem havayolu, hem karayolu projelerinde, sulama projelerinde olsun, her sektörde önemli yatırımlar aldı. Ama önemli olan yereli de geliştirmemiz, yereli de kalkındırmamız. Büyükşehirlere de düşende daha sağlıklı, planlı kentler oluşturmak, bunun yanında da daha yaşanabilir bir kent yapmakla beraber ekonomik kalkınmaya yakalamak zorundayız.” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık; “Terör örgütleriyle biz mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. FETÖ ilede, PKK ile de, DEAŞ ile de, terör örgütlerinin tamamıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz.” Dedi.

Çalık, “Türkiye siyasetinin merkezini temsil etmekteyiz. Ve Türkiye’de 7 bölge, 81 ilde tamamında var olan tek partiyiz. İddiayla söylüyorum, 80 milyonun partisi olmak çıktığımız 2002’den itibaren şuan 7 bölge, 81 ilin tamamında oy alıyoruz. Bunun sorumluluğu ve bilinciyle hareke ettik. 16 yaşında, 15 yıllık bir iktidarın mensubuyuz.” ifadelerini kaydetti.

2071 hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirten Çalık, “Biz bu ruhu hiç bünyemizin dışına atmadık, atmayacağız. AKP olarak Malazgirt’i 1071 hedefini 2071 ile, 1453 İstanbul’un fethini, 2053 ile, 2023 hedefini de Cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte hedeflerimizi, 2023, 2053 ve 2071 olarak planlamış vaziyetteyiz ve bu vesileyle de emin adımlarla ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Bakanı Kemal kKılıçdaroğlu’nu eleştirine Çalık şunları söyledi:

“Ana muhalefet partisinin liderinin terör örgütleriyle mücadelemiz esnasında maalesef takınmış olduğu tavır ve tutumu biz milletimize şikayet ediyoruz. ‘Adalet için yürüyoruz’ dediler ve soluğu atlet ile verilen fotoğrafa dönüştürdüler. Adalet arayışı atlet oturuşuna döndü. Dolayısıyla bireysel reklam yapmak, bireysel magazinsel bir tavır içerisinde bulunan ana muhalefet partisini milletimize havale ediyoruz. Biz diyoruz ki bireysel magazinler değil, senin şahsın yada genel başkanlığın değil ülkenin milli ve yerli menfaatleri önemlidir. Atletle vermiş olduğunuz fotoğraf sadece bir magazinden ibarettir. Yürümüş olduğunuz yol adalet yolu değildir. Vermiş olduğunuz fotoğraf, atletli fotoğraf geldiğiniz yerin en önemli göstergesidir. Şimdi Adalet Kurultayı yapıyorlar. Keşke atletle Adalet Kurultayı'na gitselerdi. Yapmış oldukları eylem ve fikirleri de bir biriyle örtüşmüş olurdu. CHP bugüne kadar , Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında bugüne kadar girdiği 8 seçimi kaybetmiş, buna rağmen hala yerini koruyabilmek için en son başvurduğu fotoğraf atletli fotoğrafı olmuştur. Kendi yerini garanti altına almak adına milletimizin duygularını suistimal eden ana muhalefet partisini biz milletimize şikayet ediyoruz. “

Malatya’daki sulama suyu konusunda yapılan çalışmalar hakkında konuşan Çalık şu bilgileri paylaştı; “Kayısı üreticilerimizin, özellikle son günlerde yapmış oldukları kuraklıktan kaynaklı sıkıntılarını dile getirmeleri bizim için hizmetin gelmesine vesile olacak pozisyonlar oluşturdu. Malatya’dan gelen çiftçi ve üreticilerimizle Ankara’da beraber toplantılarımızı yaptık. Birlikte yapmış olduğumuz toplantılara Orman ve su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, o gün Ankara dışındaydı. Toplantıya Bakan Yardımcımız, DSİ Genel Müdürü ve yardımcıları, daire başkanlarımız ile birlikte Malatya’dan gelen çiftçilerimizle bir toplantı yaptık. Bu toplantının neticesinde Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu canlı telefon bağlantısında çiftçilerimize yapılabilecekleri kendiside söyledi. En önemli cümle şudur; ‘En kısa zamanda Malatya’ya geleceğiz, gerekirse bütün Malatya’yı projelendireceğiz’ dedi. Bu bizim için çok önemliydi. Bize iletilen sorunları bizde bakanımıza, bürokratlarımıza ilettik. Şahnahan A,B veC kanallarının rehabilitasyonunu ve kapalı devre sistemine geçilmesini istedik ve bunun için ilk kez söylüyorum 08.09. 2017 tarihinde rehabilitasyonun ihalesi yapılacak. Şahnahan B ve C kanallarına Karakaya Baraj Gölünden su takviyesi yapılması için 70 ya da 170 metre suyun terfi ettirilmesi gerekiyor. Daha önce Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu geldiğinde Karakaya Baraj Gölünden suyun alınmasını talep etmiştik. ‘Karakaya’dan alınan su Karabağlara verilsin’ demiştik. O zaman Sayın Bakanımız 8 trilyon bütçeyi ayırdı ve Malatya’ya gönderdi. ‘Karakaya’dan su alınsın, Karabağlar mevkiine, Battalgazi’ye verilsin’ dendi. Fakat o dönem çiftçilerimiz ve üreticilerimiz özellikle terfi ile Karakaya Barajı’ndan suyun alınmasında elektrik parasının çok fazla olacağını, cazibe ile su verilemeyeceği için elektrik parasının çok yüksek olacağını dile getirmişlerdi. Yoksa Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, o gün vermiş olduğu sözün arkasında durmuş, 8 trilyon parayı göndermişti. Ama maalesef o dönem üreticilerimiz ‘Elektrik fazla para tutar, biz bunun altında kalkamayız’ demişlerdi ve o proje durmuştu. Son toplantıda bunu da gündeme getirdik, yapılabiliniyorsa güneş enerjisi sistemi ile yeniden planlanmasını talep ettik. Bununla ilgili çalışmayı arzu ettik. Bunun için bir proje yapılsın istedik. Alternatif çözüm önerilerinden biriside MASKİ ile 2017 yılı içerisinde yapmış olduğu protokol çerçevesinde arıtma tesisinden Şahnahan C kanalına su deşarjı için protokol yapılmıştı. Orada su kullanıldı. Şimdi daha fazla suyun kullanılması için de DSİ ile Malatya Büyükşehir Belediyesi yeni bir protokol sürecine girecekler. Çiftçilerimizin talebi üzerine 15 sondaj yapılması için de söz aldık.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız