SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buradaki Ölümler Cinayet.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:58:31
A- A+ PAYLAŞ

 Ölümlü trafik kazalarıyla sık sık gündeme gelen Çevreyolu "trafik güvensizliği"nin yetkililerin ilgisizliğinden kaynaklandığı iddialarıyla sorgulanıyor.

SMMMO eski başkanı Mustafa Bahadır Altaş, Bakış Gazetesi'ndeki yazısında konuyu bu boyutlarıyla gündeme getirdi. Yazı şöyle:

 " '..Malatya’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kaza, Pazar gecesi (09.09.2012) Malatya Park alışveriş mağazasının arkasında bulunan Sanayi altgeçidi girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ………. plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen anne ve 3 çocuğuna çarpmamak için direksiyonu kırdı ancak başarılı olamadı. Önce anne ve 3 çocuğuna çarpan otomobil, daha sonra refüje çarparak, ters döndü. Anne ve çocukları çarpmanın etkisiyle yolun karşı tarafına savruldu. Olayı gören vatandaşlar durumu 112 acil servis görevlilerine bildirdi. Anne ve iki çocuğu ağır yaralanırken, minik İkranur, sağlık görevlilerinin bütün müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti..'

Çevre yolunda bulunan T.Emeksiz kavşağı ile sanayi alt geçidi yaklaşık 2 yıl önce hizmete girdi.

T.Emeksiz kavşağı - Sanayi alt geçidi – İstasyon kavşağı arasındaki yaklaşık 2 km yol üzerinde bulunan aydınlatma ışıkları 2 yıldır hizmet dışı. İki yıl önce sökülen elektrik direklerinin yerine yenisi dikilmedi.

Yolun şehir içi ulaşım yolu olması ile birlikte çevre yolu şehirlerarası transit geçit olarak da kullanılmasına rağmen yayaların karşıdan karşıya geçişleri engellemek için orta bölmede (refüjde) daha önce var olan korkuluklar 2 yıl önce kaldırıldı yerine yenileri konulmadı. 

Bu şehrin Valisi

Bu şehrin Belediye Başkanı

Bu şehrin Milletvekilleri

Bu şehrin Emniyet Müdürü

Bu şehrin Şöförler ve Otomobilciler odası Bşk.

Bu şehrin Karayolu yetkilileri

Bu şehrin Sivil toplum örgütleri

Bu şehri yönetenler ve yönetiminde söz sahibi olanlar; Nasıl bir bakar kör ki araçları ile bu güzerğahdan sürekli olarak gelip gitmelerine rağmen bu yerde son 2 yılda en az on can kayboldu neden hala hiçbir önlem alınmıyor?

Hata tekrarlanıyorsa bu hata olmaktan çıkar burada ihmal vardır sorumsuzluk vardır. 

Bunun adı vicdansızlıktır. Burada yaşanan ölümler bir cinayettir.

Yavrusunu kaybeden annenin ömür boyu kendisinde taşıyacağı evladının ölümüne sebebiyet vereme acısını kim dindirecek?

Hiç tanımadığı körpe bir bedenin yok olmasına sebep olan aracın sürücüsünün yıllarca çekeceği vicdan azabını sizde duyuyor musunuz?

Kent trafik ne iş yapar Karayolları bölge müdürlükleri - şube şeflikleri ne iş yapar belirli bir bölgede çok kısa sürede bu kadar can kaybı yaşanırken bu birimlerin yetkilileri sözüm ona bunların amirleri olacaklar bunun nedenini sormazlar mı?   

Kayıtlara ölümlü ve yaralamalı basit bir trafik kazası olarak geçecek olan bu olayın kamu vicdanında açtığı yarayı sarmak adına bunun bir trafik kazası olmaktan öte bir görev ihamlı olduğu konusunda yargıda karşılık bulması bu acıyı yaşayan tarafların hakkı olduğu kadar bu ülkede yaşayan her vatandaşın hakkı değil mi ?"

FOTOĞRAFLAR: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız