SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Buradan Bir İğne Götüremezsiniz!..''

A- A+ PAYLAŞ

"Kapatılmak" istenen Malatya Tekel'den, Bitlis'e malzeme nakline işçiler engel oldu ve kamyonu boşalttılar.. Bu arada, fabrikanın kapatılmaması için işyerini terketmeme eylemi yapan işçileri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Şevket Keskin ziyaret ederek destek verdi.

MALZEME NAKLİNE İŞÇİ ENGELİ..
Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nda "İşyerinden ayrılmama" eylemi başlatan işçiler, başka fabrikaya gönderilmek üzere kamyona yüklenen malzemeleri indirdi.

Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nın kapatılacak olması nedeniyle "İşyerinden ayrılmama" eylemi başlatan TEKEL işçileri, eylemlerine devam ediyor. Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'ndan Bitlis Sigara Fabrikası'na gönderilmek üzere kamyona yüklenen malzemeleri fark eden işçiler, toplu halde kamyona çıkarak malzemeleri indirdi.

Sloganlar eşliğinde malzemelere el koyan işçiler, malzemeleri daha sonra fabrikanın deposuna götürdü. Boşalttıkları kamyonu boş olarak sloganlar eşliğinde ve arkasından "el sallayarak" gönderen işçiler, eylemlerini sürdüreceklerini söylediler.

"SONUNA KADAR ARKANIZDAYIZ.."
Bu arada, ESOB Şevket Keskin, beraberindeki bazı oda başkanları ile birlikte TEKEL Sigara Fabrikası'na giderek işçilere destek verdi.

Ziyaret esnasında konuşan Tek Gıda-İş Sendikası Bölge Başkanı Servet Akbudak, esnafların, işçilerin doğal müttefiki olduğunu söyleyerek, "İşçiyi esnaftan, esnafı da işçiden ayırmak mümkün değildir" dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise, Cumhuriyet döneminde Malatya'ya yapılan tüm fabrikalara sahip çıkılması gerektiğini belirterek, sigara fabrikasının kapatılmasına karşı olduklarını belirtti. Keskin, "İşçiler devalarına sahip çıktılar. Bizler de sizlerin yanındayız. Çok düzeyli bir eylem yürütüyorsunuz. Kırmadan, dökmeden haklı davanızı sürdürüyorsunuz. Sizleri kutluyoruz. Sonuna kadar sizlerle birlikteyiz" diye konuştu.

TEKEL Sigara Fabrikası'nın sadece işçilerin değil, tüm Malatya'nın meselesi olduğunu belirten Keskin, "TEKEL Malatya'nın meselesidir. Malatya'daki tüm sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere milletvekillerimiz bu konuda ortak hareket ederek, olumlu sonuca ulaşırız. Bu konuda herkesi göreve davet ediyorum" şeklinde konuştu. Keskin, TEKEL'in kapatılması yerine teknolojisinin yenilenmesi gerektiğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız