SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burak Uygur Bir Kez Daha Avrupa Şampiyonu

0
Güncellendi - 2018-05-13 23:16:05
Burak Uygur Bir Kez Daha Avrupa Şampiyonu
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı milli karateci Burak Uygur, Sırbistan’daki 53. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonası finalinde, üst üste ikinci altın madalyasını kazandı.

Sırbistan’daki 53. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Serap Özçelik Arapoğlu ile Burak Uygur Avrupa Şampiyonu oldu. Milli takımımız 7 madalya ile günün yıldızı oldu.

Sırbistan’da düzenlenen 53. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın üçüncü gününe Milli karateciler damga vurdu. Sabah ve akşam seansında yapılan yedi madalya mücadelesinin altısını kazanan Büyükler Karate Milli Takımı, iki altın, bir gümüş ve dört bronz madalya ile genel klasmanın ilk sırasında yer aldı.

Kariyerinde bir dünya, üç Avrupa şampiyonluğu bulunan Serap Özçelik Arapoğlu, kumite 50 kilo finalinde Avusturyalı Bettina Plank ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten müsabakayı hakem kararıyla 5-0 kazanan Milli karateci, dördüncü Avrupa şampiyonluğuna Sırbistan’da imza attı.

Kumite 67 kiloda son Avrupa Şampiyonu unvanıyla mücadele eden Burak Uygur, yerini korumayı başardı. Ev sahibi Sırbistan’dan Stefan Joksic ile karşılaşan Milli karateci, normal süresi 2-2 biten karşılaşmada ilk puanı alan taraf olduğu için galip geldi ve kariyerinin üçüncü Avrupa Şampiyonası finalinde, üst üste ikinci altın madalyasını kazandı.

Erkekler ferdi kata dalında 2017 Kocaeli finalinde kaybettiği İspanyol Hugo Damian Quintero ile Sırbistan’da da karşılaşan Ali Sofuoğlu, sansai çizdiği finali 4-1 kaybederek üst üste ikinci Avrupa Şampiyonası gümüş madalyasını boynuna astı.

Milli katacı Sofuoğlu, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın elinden madalyasını aldı.

Genç yaşına rağmen kata dalında elde ettiği başarılar ile adını Türk karate tarihine yazdıran 1997 doğumlu Dilara Eltemur, Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’ndaki kürsü geleneğine Sırbistan’da da devam etti. 2014 yılından bu yana kürsüde yer almayı başaran Milli katacı, üçüncülük mücadelesinde Fransız Alexandra Feracci’yi 3-2 yenerek dördüncü Avrupa Şampiyonası bronz madalyasını kazandı.

Serap Özçelik Arapoğlu, Tuba Yakan, Merve Çoban ve Eda Eltemur’dan oluşan Kadın Kumite Milli Takımı, bronz madalya mücadelesinde Fransa karşısında tatamiden yenik ayrıldı. Serinin ilk maçında Tuba Yakan rakibiyle 0-0 berabere kalırken, Merve Çoban 2-0 kazanarak avantajı Ay-yıldızlı ekibe getirdi. Serap Özçelik Arapoğlu, son müsabakada 5-3 kaybedince kazananı belirlemek için ekstra bir müsabaka yapıldı.

Tuba Yakan, tekrar çıktığı tatamide final müsabakasını 4-3 kaybedince Milliler şampiyonayı Avrupa beşincisi olarak noktaladı.

53. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın üçüncü gün sabah seansında yapılan üçüncülük müsabakalarında kumite 55 kiloda Tuba Yakan, kumite 61 kiloda Merve Çoban, kumite 84 kiloda da Uğur Aktaş Avrupa üçüncüsü olmuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Metin (5 yıl önce)
    Helal olsun gurur duydum başarılsr olimpiyatlarda da inşallah altın alırsin kutlarimmm
    0
    0
    Yanıtla