SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uygur Karate Milli Takımında

0
Güncellendi - 2018-11-04 00:05:33
Uygur Karate Milli Takımında
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Milli Karateci Burak Uygur, 24. Dünya Karate Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil edecek Büyükler Karate Milli Takımı’nda yer aldı.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na en yüksek kota puanını verecek 24. Dünya Karate Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil edecek Büyükler Karate Milli Takımı belli oldu.

Karatede sezonun en büyük organizasyonu için geri sayım başladı. 6-11 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenecek 24. Dünya Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek Milli karateciler de belli oldu.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları arasında yer alan ve en yüksek puanı verecek Dünya Karate Şampiyonası’nda 11 erkek, 9 kadın sporcu Türkiye’yi temsil edecek.

Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’na Wizink Center ev sahipliği yapacak. Ferdi ve takım olmak üzere toplam 16 dalda madalyaların dağıtılacağı orgizasyonda Karate Milli Takımı tam kadro mücadele edecek.

Bu sezon milli takımın en iyileri arasında yer alan Malatyalı milli karateci Burak Uygur, 24. Dünya Karate Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil edecek. Burak Uygur, Kumite 67 kilogramda milli formayı giyecek.

Bir süredir İstanbul’da kampta bulunan Büyükler Karate Milli Takımı'nda Teknik Direktör Murat Delihasan, hazırlıklarını tamamladıklarını ve Dünya Şampiyonası’nı beklediklerini söyledi.

Türkiye’nin dünya karatesinde en başarılı beş ülke arasında yer aldığını hatırlatan Murat Delihasan, “Hazırlıklarımızı tamamladık ve artık müsabaka saatini beklemeye başladık. 3 Kasım Cumartesi günü Madrid’e gideceğiz. Takımımızın morali ve form durumu gayet iyi. İspanya’daki Dünya Karate Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek başarılı sonuçlar ve madalyalar kazanmak istiyoruz. Ancak bu şampiyonanın bir diğer önemli özelliği de Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na en yüksek kota puanını verecek olması. Bu yüzden kazanılan her maç bizim için puan demek. Bu açından da önemli bir organizasyon olacak” ifadelerini kullandı.

Karatenin Olimpiyat Oyunları programına girmesinin ardından düzenlenecek ilk Dünya Karate Şampiyonası, en yoğun katılımlı şampiyona olacak. Dünya Karate Federasyonu, şu ana kadar kayıt yaptıran 139 ülkeden 1200’ün üzerinde sporcunun rekor olduğunu açıkladı.

2016 Avusturya’da 110 ülkeden 1049 sporcu, 2014 Bremen’de 116 ülkeden 794 sporcu, 2012’de de 116 ülkeden 990 sporcu katılım göstermişti.

24. Dünya Karate Şampiyonası’nda mücadele edecek Türk karateciler:

ERKEKLER

Ferdi Kata  -  Ali Sofuoğlu

Kumite 60kg  -  Eray Şamdan

Kumite 67kg  -  Burak Uygur

Kumite 75kg  -  Erman Eltemur

Kumite 84kg  -  Uğur Aktaş

Kumite +84kg  -  Alparslan Yamanoğlu

Takım Kata  -  Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş, Kutluhan Duran

Takım Kumite  -  Uğur Aktaş, Erman Eltemur, Burak Uygur, Alparslan Yamanoğlu, Rıdvan Kaptan, Samed Gök, Ömer Abdurrahim Özer

KADINLAR

Ferdi Kata  -  Dilara Eltemur

Kumite 50kg  -  Serap Özçelik Arapoğlu

Kumite 55kg  -  Tuba Yakan

Kumite 61kg  -  Merve Çoban

Kumite 68kg  -  Eda Eltemur

Kumite +68kg  -  Yıldız Aras

Takım Kata  -  Dilara Eltemur, Gizem Sofuoğlu, Rabia Küsmüş

Takım Kumite  -  Serap Özçelik Arapoğlu, Tuba Yakan, Merve Çoban, Meltem Hocaoğlu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız