SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buralar Başka Bir Malatya"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:46:13
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Melekbaba Mahallesi Muhtarı Ali Demir’i ziyaret ederek mahallenin sorunları hakkında bilgiler aldı.Ağbaba “Çevreyolunun altındaki insanlar şehirden 15- 20 yıl geride yaşıyorlar” dedi.

CHP Milletvekili Ağbaba ve beraberindekiler Melekbaba Mahallesi’nde ziyaretler gerçekleştirdi. Mahalle Muhtar Evi’ni ziyaret eden CHP’liler burada Mahalle Muhtarı Ali Demir’den mahallenin sorunları hakkında bilgiler aldılar.

“VAROŞ BİR MAHALLE”

Muhtar Ali Demir yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Melekbaba Mahallesi’nin  20 bine yakın nüfusu var.6 Cadde 80 sokaklı mahallemizin bir hayli eksiklikleri var. Bu eksikliklerin giderilebilmesi için iktidardan da muhalefetten de katkı  bekliyoruz. Mahallemizin mazlumu çok.  İhtiyaç sahibi çok. Mahallemiz varoş bir mahalle. Özellikle doğu bölgelerindeki illerden göç alıyor. Sorunlarımızın yer aldığı dosyaları yetkililere ulaştırdık. Sorunlarımızın giderilmesini için destek bekliyoruz” dedi.

“MELEKBABA’NIN SESİ OLACAĞIM”

CHP Milletvekili Veli Ağbaba ise yaptığı konuşmada “Melekbaba’da bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Geçtiğimiz Ramazan Ayı’nda da gelmiştik. Mahallenin sıkıntıları devam ediyor. Çevreyolunun altında yaşayan insanlar şehirden 15- 20 yıl geride yaşıyorlar. Şehire 500-600 metre uzaklıktaki mahallelerde insanlar hala köy yaşantısı sürüyorlar. Melekbaba’da Malatya’nın en eski  mahallelerden biri. Köylerden gelenlerin, doğudan gelenlerin ilk gözünü açtıkları yer. Yerel yöneticilerin ve hükümetlerin  bu mahallelere daha fazla önem vermesi gerekiyor.Malatya sadece İstasyon Caddesi’nden ,Kanalboyu’ndan ibaret değil. Çevreyolunun altında Taştepe var, Kaynarca var, Çarmuzu var.Buralarda bir başka Malatya’yla karşılaşıyoruz. Hem imar anlamında hem de yaşantı anlamında çok problemler var. Milli Gelir 2002’den beri 3 kat arttı deniliyor ama. Milli gelir  eşit bölüşülmüyor. Hakça paylaşılmıyor. Melekbaba’da ki bir vatandaşın aldığı payla İstanbul’da ki bir kişinin milli gelirden aldığı pay aynı değil. Melekbaba’nın sorunlarını yakından takip ediyorum.Biz siyasiler sorun çözme makamlarıyız. Bu sorunların çözümü için çaba göstereceğimin bilinmesini istiyorum. Melekbaba’nın sesi olacağım.” dedi.

“DÖRDÜNCÜ SINIF İNSAN YERİNE KOYUYORLAR” 

 Mahalle sakinlerinden Mehmet Toy ise “40 seneden beri bu mahallede oturuyorum. 9 belediye başkanı geldi geçti. Mahallemize bir çivi bile çakılmadı. Bizi ikinci sınıf değil dördüncü sınıf insan yerine koyuyorlar” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Ağbaba, muhtarlık ziyaretinin ardından top oynayan çocuklarla bir süre sohbet etti ve  çocuklara bir futbol topu hediye etti. Ağbaba daha sonra  Hidayet Mahallesi’nde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. CHP Milletvekili Ağbaba, ziyaretlerin ardından Hidayet Mahallesi sakinlerine tatlı ikram etti.

DARENDE'DE..

Bu arada Milletvekili Veli Ağbaba, Darende ilçesinde de muhtarlarla toplantı yaptı.

Darende Öğretmenevi'nde köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını ve isteklerini dinleyen Ağbaba, bu sorunları mecliste gündeme getirmek istediğini ifade ederek, "Seçildiğimiz günden beri haftanın 4 günü Ankara’da 3 günü Malatya’da bulunmaya ve tüm insanlarımızın dertlerine, sıkıntılarına ve isteklerine yetişmeye çalışıyoruz. Övünerek söylemek istiyorum ki; Malatyamızın sesini TBMM'de 550 milletvekili içinde en çok duyuran, sorunlarını dile getiren bir kardeşinizim. Darende de Malatyamızın diğer ilçelerinden farklı değil, diğer ilçelerimizde yaşanan sorunlar burada da yaşanıyor. Siyasetçinin görevi çözüm üretmektir, dert yanmak değil. İktidar milletvekillerinin görevi de eksiklikleri ortaya çıkaran milletvekiline laf atmak değildir. Malatyamızda hala kanalizasyon suyu ile sulanan yerler var, gelsin o milletvekili elinden tutup götüreyim oraya. Darendemizde bile hala 3 aydan beri suyu akmayan köylerimiz var. Siyasetçiler bu konuda çözüm üretmelidir. Büyükşehiri destekliyoruz fakat köy tüzel kişilikleri ve belde belediyelerinin kapatılmasına da karşıyız" dedi.

Ağbaba, muhtarlarla sohbet ederek, kendisine aktarılan sorun ve talepleri dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız