SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Buranın Sahibi Yok mu?

A- A+ PAYLAŞ

Temeli 2 yıl önce Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış kapsamında atılan, 29.12.2008 tarihinde de kesin kabulü ile Malatya Belediyesine geçen ve yaklaşık 6 milyon 111 bin 765 liraya mal olan Sümerpark resmi açılışının üzerinden aylar geçmesine karşın, önemli bir bölümünde yeniden onarım yapılmasını gerektirecek duruma geldi.

Eski belediye başkanı Cemal Akın ve dönemin belediye meclisinin “Abdullah Gül Parkı” adını uygun gördüğü, ancak kamuoyundaki tepki ve Cumhurbaşkanı Gül’ün de adının konulmasını istememesine rağmen resmi kayıtlarda hala adı “Abdullah Gül Parkı” olan Sümerpark içerisinde bulunan aydınlatma lambaların bir çoğu ve park içerisinde bulunan kulübelerin camlarından bazıları bu kırılmalardan nasibini almış durumda.

Konu ile ilgili olarak semt sakinleri “Parkımızın sahibi yok. Karanlığın basması ile park tamamen sahipsiz kalıyor. Bu sahipsizlik nedeni ile geceleri burayı mesken tutan bazı insanlar park içerisinde yer alan öncelikli olarak aydınlatma cihazları ile camlara büyük zarar veriyor. Biz semt sakinleri olarak karanlıkta parkın içerisinden geçmeye korkuyoruz. Ayrıca, Meydana gelen zararların önemli olmasına rağmen, asıl önemli zararların alanda bulunan ve özel bir bakımın gerektiği çoğu ithal fidanlar ve yeşil alanların bakımsızlığıdır.” Diyerek, özellikli olan ve zamanında bakımı –sulaması olan bu alanların yitirilmesi halinde çok çok büyük zararların oluşacağını” belirterek Belediye yönetiminin bir an önce konuya el atamasını istediler.

Parkın işletilmesine ilişkin süreci bilen bazı yetkililer ise, “Evet, parkın kesin kabulü yılbaşından önce yapılmış ve işletilmesi Esenlik Şirketine verilmişti. Seçim süreci araya girince şirkete teslimatı yapılmadı. Eğer yapılmış olsaydı, şirket orayı sahiplenirdi ve parkın diğer eksik altyapıları ile birlikte yaz sezonuna hazır hale getirilirdi, dolayısıyla bu zararlar meydana gelmezdi. Ayrıca yaklaşık 170-200 kişiye iş imkanı sağlanırdı.” diye konuştular.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız