SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Burası Barışın Merkezi Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesi açıldı.

Yeşilyurt Caddesi’ndeki derneğin açılış töreninde konuşan PSAKD Malatya Şube Başkanı Abbas Uğurlu özetle, “Malatya şubesi olarak, Pir Sultan felsefesini ezilenin ve emekçilerin yanında duruşunu, günümüze taşımak için Aleviler ve farklılıklar üzerindeki baskı, inkar ve ihma sürecine müdahale etmek,demokrasi ve özgürlüklerin yanında durmak istiyoruz. Derneğimizin amacı; Anadolu Alevi toplumunun sorunlarını çözmeye ve özgürce kendilerini ifade edebilmelerine çalışmak, demokrasinin ve laikliğin ve insan haklarının, gerçek ve bilimsel tanımıyla kurumsallaşmasına katkıda bulunmak, faşizme, emperyalizme, ırkçılığa, şeriata ve sömürüye karşı olmak, insan haklarını savunmak,çağdaş,demokratik ve bilimsellikten yana olmak, savaşa karşı olmak, çevrenin ve doğanın korunmasına çaba göstermek, Diyanet İşleri Başkanlığı ve zorunlu din derslerinin kaldırılmasını savunmak,devletin din ve mezhepler karşısında eşit mesafeli ve tarafsız olmasını,ekonomik ve politik destek vermemesine çalışmak,bu ilkeleri benimseyen demokratik kitle örgütleri ve demokrasi güçleriyle dayanışmaktır.

Doğada taşın,toprağın,böceğin her şeyin bir adı var.Bizim adımızda Alevidir. Bizi herkes böyle tanımalıdır.”dedi.

PSAKD Genel Sekreteri Kemal Bülbül de "Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri sadece Alevilerin değil, Malatya’da yaşıyan bütün etnik ve dinsel kültürlerin derneği olacak. Burası barışın, kardeşliğin, demokrasinin, hak arama mücadesinin, adaletin merkezi olacak” diye konuştu.

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun da kısa süreliğine uğradığı açılış törenine bazı sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek örgütleri temsilcileri ile İHD, ESP, DTP, EMEP ve ÖDP yöneticileri katıldılar.

Dernek açılışı yerel sanatçıların söylediği Alevi deyişleri ve semah gösterisi ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız