SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Beş Beşlik Yer.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:47:59
A- A+ PAYLAŞ

 İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ile Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği tarafından düzenlenen "16. Ulusal Anatomi Kongresi"ne katılan akademisyenler için Darende ilçe gezisi düzenlendi. 

İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı ve Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye katılan akademisyenler kongre sonrasında Darende ilçe gezisine katıldılar. Darende'deki tarihi ve kültürel mekanları gezen akademisyenlere Darende ilçe yöneticileri yakın ilgi gösterdiler. Davetliler, Balaban içmeceleri, Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu, Somuncubaba ve tanıtım merkezini, Kudret Havuzu ve Hasan Gazi Şehitliğini gezdiler.

Kongre Başkanı ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Davut Özbağ, Darende’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerler olduğu için böyle bir geziyi düzenlediklerini ifade etti.

Tekirdağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oguz Aslan Özge ise, “Çok etkileyici güzel mekanlarımızdan, Türkiye’nin nadir mekanlarından biri. Somuncubaba Türbesi'nin gerçekten buraya verdiği manevi hava çok etkileyici ve çok örnek bir ibadethane yapılmış buraya. Burası gerçekten beş beşlik, gönül ister ki Türkiye’nin her yerinde böyle güzellikler olsun, böyle görmek istiyoruz o yüzden herkesin buraya gelmesi ve burayı görmesi bu manevi atmosferden faydalanması gerekir düşüncesindeyim” dedi .

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de geziye katılanlara Darende’ye geldikleri için teşekkür ederek, geziye katılanlara Darende’nin kültürel ve tarihi zenginlikleri hakkında bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız