SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Bir Hobi Yuvası"

0
Güncellendi - 2016-03-03 02:43:41
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM)  toplumun her kesiminden  yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Çocuk ve gençlerin gelişimine büyük katkı sağlayan Eğitim - Sanat Merkezi, yetişkin insanlar için de aynı zamanda bir hobi merkezi durumunda.

Şuanda aktif olarak 32 dalda kursları devam eden Malatya Büyükşehir  Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (MABESEM)'nde Tual  Yağlıboya Atölyesine gelen kursiyerler burada yeteneklerini gün yüzüne çıkarıyorlar.

Çok güzel vakit geçiriyorum

Uzun zamandan beri Tual  Yağlıboya Atölyesine gelen 73 yaşındaki Ressam Necmettin Baydoğan, vaktinin çoğunu MABESEM’de geçirdiğini dile getiriyor.

İlk yağlıboya çalışmasını 1972 yılında yaptığını belirten Baydoğan, "Burası bir yuva. Hatta hobi yuvası diyebilirim. Zevkle gelip çalışıyorum. Hani evinizde sabah uyandığınızda kahvaltıdan sonra çalışma odanıza gidip rahat rahat çalışırsınız ya, burası da benim için öyle bir yer. Ben bu atölyede çok güzel vakit geçiriyorum. Tuali aldığım zaman adeta onunla birleşiyorum.  Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Arkadaşlarımın ve kurs eğitmenimin fikirlerini alıyorum. Bu sayede eksikliklerimi tamamlıyorum. 3-4 ay önce yaptığım tablomu şimdi beğenmeyebiliyorum. Tekamül (olgunlaşma-ilerleme) ettikçe insan beğenmiyor "  dedi.

İnsanların sevdikleri alanda ilerlemelerini isteyen Baydoğan, "Çok sayıda tablom var. Birkaç kez sergi açtım.Tablolarımı hiç satmadım. Emeğim satılık değildir. Tablolarımı ev görmesine, bebek görmesine veya  doğum günü hediyesi olarak götürüyorum. Hayatta her şeyi gördüm geçirdim. Bir tek bu hobimden vazgeçmedim” şeklinde görüşlerini dile getiriyor.

Çok güzel tablolar ortaya çıkıyor

MABESEM’deki Tual Yağlıboya kursuna çok yetenekli öğrencilerin geldiğini belirten kurs öğretmeni Feray Yıldırım ise her bir kursiyerin ayrı bir yeteneğe sahip olduğunu söyledi. Yıldırım, özellikle yetenekli insanların mutlaka böyle kurs merkezlerine gidip yeteneklerini göstermelerini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız