SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burası Bir Resmi Daire!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:12:32
Burası Bir Resmi Daire!.
A- A+ PAYLAŞ

Siyasi partilerin büyükşehir adaylarının belirlendiği süreçte,  bir süre önce AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen mevcut belediye başkanı Ahmet Çakır’ın adaylık propagandasını içeren afişlerinin belediye binası içindeki birimlere asılması eleştirilere neden oluyor.

Ahmet Çakır’ın belediye başkanı olarak propaganda afişlerinin belediye binası içinde asılmasının etik olarak doğru olmayan bir davranış olduğunu belirten siyasi çevreler, “Sayın Ahmet Çakır Malatya Belediye Başkanı olarak elinde tuttuğu gücü kendi siyasi geleceği için kullanamaz. Adil ve ahlaki olan her aday gibi kamu gücünü kullanmadan eşit şartlarda yarışmasıdır yorumunu yapıyor. 

‘Diğer partilerin adaylarının da afişi asılabilecek mi?’ 

Seçime girecek diğer siyasi parti adaylarının propaganda afişlerinin Malatya Belediyesi binasının içindeki birimlere asılmasının düşünülemeyeceğini belirten siyasi çevreler, “Örneğin CHP Adayı Sayın Hakan İnci, MHP Adayı Sayın Şinasi Kazancıoğlu veya SP’den aday olacağı belirtilen Sayın Münir Erkal’in afişlerinin Malatya Belediyesi binası içindeki birimlerin kapılarına ya da pencerelerine asılması düşünülebilir mi? Düşünülemez. Öyle ise, Sayın Ahmet Çakır da mevcut belediye başkanı olmanın sağladığı devlet gücünü kullanma hakkına sahip değildir. Sonuçta Sayın Çakır da CHP, MHP ya da SP adayları gibi bir adaydır. Tüm adayların eşit şartlarda yarışması ahlaki bir zorunluluktur. Bu durum hangi görüşten olursa olsun belediyenin partizanca bir tutuma alet edilmesi ve kişisel çıkarlar için kullanılmasından başka bir anlama gelmez. Bir diğer yönüyle de haksız rekabet anlamına gelen bu davranış siyasi ahlaka da ters bir durumdur” sözleri ile düşüncelerini dile getiriyor. 

Haber-Fotoğraf: Güler HAZAR – Yeni Malatya Gazetesi 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız