SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Bizim Ekmek Teknemiz"

0
Güncellendi - 2016-06-15 23:05:36
A- A+ PAYLAŞ

Yaz sıcaklıklarına denk gelen Ramazan ayında bazı meslek grupları için işler zorlaşırken, özellikle demircilerin işleri ise zorluk derecesi olarak liste başında yer alıyor. Malatya Bakırcılar çarşısında yaklaşık 50 yıldır demir ustalığı yapan Davut Çolak, mesleği gereği ısısı 70 ile 100 derece arasında değişen fırınların önünde saatlerce çalışmak zorunda kalıyor.

Gün boyu ocak karşısında demir döverek, kaynak yaparak, kan ter içinde kalan 70 yaşındaki Davut Dede oruçlarını tutmayı da ihmal etmiyor. Bu yaşına kadar kimseye muhtaç olmadığını ifade eden Davut Dede, çocuklarının da kimseye muhtaç olmaması için ısısı 100 dereceye kadar çıkan fırının önünde bu yaşına rağmen ve üstelik oruçlu bir halde çalışarak adeta gençlere taş çıkartıyor.

Pano01İşinin çok zor olduğunu söyleyen Davut Dede, “Yine de Allah’a hamd olsun. Biz Allah’a güveniyoruz onun emri ile her zorlukta bir kolaylık olur. Allah böyle zorluklar içinde oruç tutan bütün insanlara yardım etsin” diye konuştu.

İşlerinin biraz da müşterinin gelmesine bağlı olduğunu dile getiren Davut dede “Eğer müşteri gelirse 4 saat fırının başında durduğumuzda oluyor, ama o gün müşteri gelmezse akşama kadar oturduğumuz da oluyor. Burası bizim ekmek teknemiz, biz burada ekmek paramız için çalışıyoruz, bazı zorluklara göğüs germek zorundayız” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Allah yardımcın olsun emmi.
    0
    0
    Yanıtla