SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burası da Kanalın Kernek Tarafı!.

0
Güncellendi - 2016-04-06 01:33:42
Burası da Kanalın Kernek Tarafı!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın tarımsal sulamasında önemli bir yer tutan ve büyük bölümü de şehirden geçen, Kanalboyu semtine de adını veren Derme Sulama Kanalı'nın, Kernek Şelalesi öncesindeki bölümü çöplüğe döndü. Görsel kirliliğin yanı sıra yaydığı koku ile çevre ve insan sağlığını tehdit eden bir boyuta gelen kirlilik, kanalın geçtiği güzergahtaki vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Su hariç her şey var

Su kullanım hakkının yanı sıra işletme ve yönetimi de Derme Sulama Birliği’nde olan ve Gündüzbey’den Başlayıp Karakaya Barajına kadar devam kanalda an itibariyle sudan başka her şey var. Evsel atıklardan hafriyat atıklarına, pet şişeden bira ve alkol şişelerine, araba lastiğinden inşaat atıklarına kadar adeta şehir içerisinde atık çöp alanına dönüşen Derme Sulama Kanalı’nın bu hali görenleri hayrete düşürüyor.

bbKanalın geçtiği Tecde, Aşağıbağlar, Cemal Gürsel, Başharık, Beydağı, Yamaç ve Hasan Varol Mahallelerinin güzergahları boyunca devam eden kirlilik, vatandaşın sağlığını da tehdit eder boyuta ulaştı. Henüz havaların çok ısınmamasına karşın temizliği yapılmayan kanaldan daha şimdiden kötü kokular yayılmaya başladı.

“Kanalboyunu süslerken bize çöp koklatıyorlar”

Kanalın çöplüğe dönüşmesine tepki gösteren vatandaşlar ise “Henüz havalar ısınmadı ama kanaldan şimdiden pis kokular yayılmaya başlandı. Kapıya, balkona çıkamıyoruz. Pencerelerimizi açamıyoruz. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte sivrisinek ve haşere üreyecek. Bu kanalın alt tarafında Kanalboyu var. Yüzbinlerce lira harcanarak bölgeye görsel bir güzellik katmak istiyorlar ama üst tarafı tam anlamıyla çöplük . Orada yaşayanlar vatandaş da biz değil miyiz? 7-8 mahalle boyunca geçen bu kanalın etrafında yaşayan vatandaşlar olarak bu kirliğe mahkum ediliyoruz. Defalarca yetkilileri aradık ama bugüne kadar ilgilenen olmadı” diyerek kanalın bir an önce temizlenmesi beklediklerini ifade ettiler.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

b7

b8

b91

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ali veli (8 yıl önce)
    Orada kanal Gereksiz yer altına alın yolu genişletin
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (8 yıl önce)
    bu zihniyet her yerde .çöpleri çöp kutusuna atmaktan aciz insanlar var..nasıl olsa birileri temizler kafasıyla yaşıyorlar.!!! adam olmayız!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sulama (8 yıl önce)
    Kanalın temizliği suyun akması ile olur, Malatya Büyükşehir Belediyesinin kanal üzerindeki çalışmaları devam ederken sulama birliği nasıl su bıraksın . Doğru su hariç herşey var acaba neden var insanlarımız acaba iğneyi kendilerine batırıyorlar mı? Kanalın yanı başında çöp arabası varken neden kolaya kaçıp çöplerini kanala atıyorlar. Sonrada şikayetçi oluyorlar. Anlaşılır gibi değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (8 yıl önce)
    Bir aya kalmaz sivri sinekten durulmaz. Allahan duble yollarımız var. Nasa ya kafa tutan Bakanımız var. 50 milyonun ortada gezen nüfus bilgileri var. Hele Hele bir kereden birşey olmayan ENSAR ımız var. Tavukları yiyen SANSAR ımız var. Varda var lele.
    0
    0
    Yanıtla