SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burası da Malatya'da Bir Köy

0
Güncellendi - 2018-09-20 02:34:50
Burası da Malatya'da Bir Köy
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerin (köylerin) iç yollarını asfaltlama çalışması kapsamında, Kale ilçesine bağlı Kıyıcak (Pirot) Mahallesi'nin de yollarını sıcak asfaltla kapladı.

İlk yerleşimi Fırat Nehri kıyısında olan, Karakaya Barajı'nın yapımı sırasında, baraj gölü alanında kaldığı için 1986 yılında bugün bulunduğu Karakaya Baraj Gölü kıyısındaki yere taşınan, planlı ve düzenli yerleşimi nedeniyle diğer kırsal mahallelerden daha farklı bir konumda olan Kıyıcak'ın içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 4,5 kilometrelik sıcak asfaltlama çalışması yapıldı. Köyün ana yolları ve ara sokakları için 4 bin 100 ton asfalt kullanıldığı belirtildi.

Kayısı bahçeleri ile çevrili Kıyıcak'ın sakinleri, yapılan asfaltlama çalışmasından sonayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini dile getirerek, “İlk defa bu kadar geniş kapsamlı bir yol hizmeti aldık. Önceden toz topraktan evimizin önünde oturamaz, camlarımızı açamazdık. Kış aylarında ise çamurdan yürüyemezdik. Yollarımız ilk defa sıcak asfalt ile tanıştı. Yollarımız temiz ve güzel bir görünüme kavuştu. Finişerle serilen asfalt daha kaliteli. Şuan çok rahatız. Evimizin önünde rahat rahat çaylarımızı yudumluyoruz. Büyükşehir Belediyemize tekrar teşekkür ediyoruz” dediler.

Kıyıcak Mahallesi, Malatya il merkezine 32, Kale ilçe merkezine 10 km. mesafede ve Malatya-Elazığ karayolunun 31. kilometresindeki yol ayrımından itibaren 1 km. kuzeyde, Karakaya Baraj Gölü kıyısında yeralıyor.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • DOĞAN (5 yıl önce)
    Karakaya Barajı nedeniyle 1986 yılında mevcut yere taşındık. 32 yıl aradan sonra asfaltlanması çok güzel oldu. Toz topraktan kurtulduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de 30 yılı aşkın bir süredir köyümüzün güzel bir belde olması için bütün imkanlarını seferber ederek özveriyle çalışan çalışkan köylümüze
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    HEEEEE BELEDİYE ÇALIŞIYOR , YEREL SEÇİMLER YAKLAŞTI YA ÇALIŞIN ÇALIŞIN TÜRKİYE DE BELEDİYELER 4 SENELİĞİNE SEÇİLİP 6 AY ÇALIŞIYOR ....
    0
    0
    Yanıtla
  • LEVENT (5 yıl önce)
    fahri kayahandan daha düzenli yapmıslar milletin tarlasının yanından yol gecsindiye bir sağa bir sola yolu cevirmemişler
    0
    0
    Yanıtla
  • KAMİL YILMAZ (5 yıl önce)
    Köyüm muhteşem olmuş.Emeği geçen herkesten Allah razı olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Merkeze yakın köylere hizmet etmek belediyecilik değildir.Akçadağ ve Darendenin köyleri hala toz toprak içinde, kimi köylerin yolları Özal zamanında kalma
    0
    0
    Yanıtla
  • Altun (5 yıl önce)
    Atayurdu
    0
    0
    Yanıtla