SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burası da Tespihçilerin

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da tespihçiler kahvehanesi birçok ilden gelen tespih satıcılarını ağırlıyor.

Söğütlü Camii avlusunda 50 yıldır varlığını sürdüren tespihçiler kahvehanesi, diğer kahvehanelere göre alışılmışın dışında hizmet veriyor. Birçok ilden gelen tespih satıcısını barındıran kahvehanede domino, okey ya da kağıt oyunu oynanmıyor. Satıcılar yanlarında getirdikleri birbirinden farklı tespihleri sehpalar üzerinde sergilerken, vatandaşlar da modelleri inleyerek, bilgiler alıyor. Satıcılar ile uygun bir fiyatta karar kılmaya çalışan vatandaşlar muhakkak bir adet tespih ile kahvehaneden ayrılıyor.

Tespih satıcıları illeri gezerek, tespih satışı yapmaya çalıştıklarını Afganistan, Türkmenistan ve Hindistan gibi ülkelerden de ürün getirdiklerini söylediler. Son zamanlarda satışların istedikleri gibi olmadığını belirten tespih satıcıları, "Birden çok tespih bulunuyor. Tabi bunun yanında şifalı tespihlerde var. Farklı ülkelerden getirdiğimiz bu tespihleri illeri gezerek, satışını yapıyoruz. Malatya'da tespihçiler kahvesinde bu satışlarımızı yapıyoruz" dediler.

Kahvehane sahibi Mutsa Şahin, 50 yıldır Tespihçiler Kahvehanesi'nin Söğütlü Camii yanında hizmet verdiğini belirterek, "Tespih satıcıları birçok ilden bizim kahvemize gelerek, satış yapıyor. Biz de vatandaşlar ile tespih satıcılarının bir araya gelmesini sağlıyoruz. Sonuçta tespihçiler ekmek paralarını bundan kazanıyor. Bizde bu işi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız