SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burası da 'Üvey' Şire Pazarı!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:10:45
Burası da 'Üvey' Şire Pazarı!.
A- A+ PAYLAŞ

Çevreyolu Sancaktar Mezarlığı bitişiğindeki Yeni Şire Pazarı’nda, yeni kuru kayısı sezonu nedeniyle yoğunluk artarken, sorunlar da aynı oranda artış gösterdi.

KARGAŞA.. KARMAŞA..

Kuru kayısı yeni sezon nedeniyle Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yoğunluğun arttığı Yeni Şire Pazarı’nda otopark ve yanlış parklar nedeniyle hem vatandaşlar,  hem de esnaflar büyük sorunlar yaşıyorlar. Şire Pazarı’nın çevreyolu üzerindeki giriş kısmında ve yan girişlerde gelişi güzel araç parkı yapılması, yine pazar içinde özel araçların park edilmesi trafik akışında sıkıntı yaşanmasına neden olduğu gibi, ürünlerin pazara alınması ve taşınmasında da önemli sıkıntılara neden oluyor. Sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Trafik Ekibini Yeni Şire Pazarı’nın açıldığı ve yoğunluğun yaşandığı 06.30 ile 09.00 saatleri arasında görev yapması gerektiği, ancak Kent Trafik ekiplerinin talep edilmesine rağmen gönderilmediği belirtildi.

RESMİ KURUMLARI GÖREN YOK!..

Yeni Şire Pazarı’nda kuru kayısının yanında kuru meyve ve kışlık tüketim ürünlerinin satılmasına karşın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün günlük olarak buraya kontrol ve inceleme için görevli göndermediği kaydedildi.  Hijyen şartlarına ve gıda ürünlerinin standartlara uyulup uyulmadığının kontrolü için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün yoğunluğun yaşandığı saat 06.30 ile 09.00 arasında burada personel görevlendirmesi gerektiği ve zaman zamanda ani denetimlerde bulunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, üreticilerin ve tüccarların hijyen konusunda uyarılması içinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelinin çalışmalarda bulunmasının da gerektiği kaydediliyor. 

Şire Pazarı’nda kayıtlı tüccar ve şirketlerin en büyük sıkıntısının Yeni Şire Pazarı’nın özellikle ikinci katında dükkan kiralayıp, camlarını gazete ile kapatarak kayıt dışı çalışan kayısı tüccarlarının olduğu öne sürülüyor.  Kayıtlı esnaf ve tüccarlar, Maliye’nin mutlaka bu konuda denetim yapması gerektiğini ifade ediyorlar.

POLİS VE İLÇE BELEDİYESİ VAR..

Şire Pazarı’nda özellikle Emniyet Müdürlüğü ile Battalgazi Belediyesi’nin gelen talepler üzerine Yeni Şire Pazarı'nda personel görevlendirdiği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü’nün her gün bir polis ekibini ve yine Battalgazi Belediyesi’nin ise kendi zabıta ekibini yine burada yoğunluğun olduğu saatlerde görevlendirdiği belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız