SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Dağ Başı Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:36:50
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan Sulama Birliği’nde birlik yönetimi ile birlik meclisi arasında yaşanan sorunlardan dolayı bütçenin onaylanmaması nedeniyle 16 işçinin işsiz bırakılmasına ve yaşanan sorunlara Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk (yandaki fotoğrafta ortada) sert tepki gösterdi.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, DSİ Bölge Müdürü Kenan Karabulut ile birlikte sulama birliği üyesi  çiftçi ve sulama birliği meclis üyeleri ile birlikte istişare toplantısı yaptı.

“BİRLİK BAŞKANI GÖREVİNİ YAPMIYOR, SORUN YAŞANIYOR”

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Şuanda en önemli konu Yazıhan bölgesinde gelecekte sulama konusunda yaşanacak olan mağduriyetin önlenmesidir. Bunun çaresini el birliğini bulmamız lazım. Bu sorumluluğu hepimizin alması, özellikle meclis üyelerinin ve muhtarların gayret göstermesi lazım ve çözüm bulunmalı. DSİ kurum olarak burada, bizler mahalli yöneticiler olarak buradayız, birlik meclisini oluşturan çoğunluk burada. Biz çözüm üretemezsek, yarın insanlarımız mağdur olur, hep birlikte üzülürüz. Birlik başkanını ne seviyorum, nede savunuyorum, açık söylüyorum, zaten birlik başkanı görevini yapmış olsaydı, bu sorun bu noktaya gelmezdi. Burada ehliyet, liyakat vasfının olmadığı belli. Ama bizim şuanda bir çözüm bulmamız lazım. ‘O gitsin de ondan sonrasını düşünürüz’ deme şansımız yoktur” diye konuştu.

BÖLGE MÜDÜRÜNÜN ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ

DSİ Bölge Müdürü Kenan Karabulut, “Birlik bütçesinin geçmesini isteyerek, mevcut çalışan personelin tamamını işe başlatalım. Eksik olan personel için mahallinde bulunan insanlardan işe alalım. Sulama sezonu için hazırlıklarımızı yapalım. Bu önerimiz bu” dedi. Karabulut’un önerisi toplantıda bulunan Yazıhan Sulama Birliği Meclis Üyelerince kabul edilmedi.

“YÖNETİM VE DENETİM SENDE OLABILIR, BURASI DAĞ BAŞI DEĞİL”

Önerinin kabul edilmemesi üzerine Öztürk, “Birlik başkanının eksiklikleri var, ancak bu öneriyi dikkate alın. Yarın mağduriyet söz konusu olur yazık olur. Birlik başkanının da olacağı bir toplantı düzenleyelim. Deriz ki arkadaş, ‘Buna bir çözüm üretmemiz lazım. Bu sorun sende tıkanıyor. Yarın sen Yazıhan’a Tohma Köprüsünden bu tarafa adım atamazsın, yazık ediyorsun, bu kadarı milletin ahını alma, bir çözüm üret.  Meclisi dinle, kendi yönetimine ve denetimine güvenerek bu sorumsuzlukları yaşatma. Bu halkı yarın perişan edersen bu sıkıntıyı hepimiz yaşarız, sende bırak Yazıhan’ı Malatya’da duramazsın’ deriz. Bölge müdürümüz burada hakem noktasında. Hepimiz doğrudan tarafız, halktan tarafız ve yarın halkımız sulamadan dolayı mağduriyet yaşamasın, biz bundan tarafız. Bu sorunu konarak çözmeliyiz. Taraflar yan yana gelerek birlikte koordinasyonu sağlamalıyız. Kimse, ‘Yönetim bende, denetim bende, baskıyı da uygularım’ diyemez. Burası dağ başı değil. Yazıhan’da da buna hepimiz el birliği ile müsaade etmeyiz. Bu sorunu çıkmaza sokmayalım” ifadelerini kaydetti.

Öztürk ve Karabulut, sulama birliğinde çalışan işçilerle de bir süre istişare  toplantısı yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız