SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Burası Doyduğumuz Yer'

A- A+ PAYLAŞ

Muğla Malatyalılar Derneği’nin geleneksel buluşması Köyceğiz’de Atlıhan’da gerçekleştirildi.

Köyceğiz’in ünlü at çiftliği Atlıhan’da gerçekleştirilen “Malatyalılar Gecesi’ni, Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman ile Köyceğiz Kaymakamı Halil Çomaktekin, Datça Kaymakamı Mustafa Kaya, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu katıldı.

Malatya’dan özel olarak getirilen “Kağıt Kebabı” ile kayısı ve ürünlerinin sergilendiği sofrada buluşulan gecede, Malatya’nın yerel sanatçıları ve halk oyunları ekibinin yöresel oyunları ile doyasıya eğlendi.

Gecenin açış konuşan Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, Muğla’da 3 bin Malatyalının yaşadığını belirterek, “Yılda bir kere bir araya geliyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu buluşmanın bu gün üçüncüsünü yapıyoruz. Muğla bizim doyduğumuz yer, memleketimiz. Bu güzel yerde, geleneklerimizi, kültürümüzü yaşamaya çalışarak, Muğla’nın çok renkliliğine katkı yapıyoruz” dedi.

Malatya’dan gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk da, Malatya dışında Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış 1 milyon Malatyalının bulunduğuna dikkat çekerek, “Yabancılar kendileri için, bizler ailelerimiz için yaşarız. Aile yaşantınızdan taviz vermeden, Muğla’nın tasasında kıvancında bir yaşayın. Türkiye’nin her yanı cennet. Ama buralarda ne varsa Doğu’da da olmalı. Göç durmalı. Çok şükür üniter yapımız var” diye konuştu.

Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu ise, “Bizler 81 ilden oluşan büyük bir ailenin çocuklarıyız. Sizlerle birlikte aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” derken, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu da, “İki Cumhurbaşkanı, bir başbakan çıkaran ilin çocuğu olarak çok mutluyum. Türkiye’de bir milyon 300 bin Malatyalı yaşıyor. Ne mutlu bize. Üç günlük konukluğumuzda Muğla’ya çok sevdik. Bu gecede Muğla’dan Malatya’ya köprü kurulmuş oldu. Malatya’da kapımız her zaman herkese açık” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın, Türkiye’nin Doğu’ya açılan kapısı olduğunu belirten Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman da, şunları söyledi:

“Malatya aynı zamanda güneye açılan kapıdır. Malatya olmadan Diyarbakır’a ulaşamazsınız. Malatya ülkemizin anahtarlarından birisi. Ben Aydınlıyım, ama Muğlalı olmaktan gurur duyuyorum. Malatya Borsa Başkanı sayın Kalaycıoğlu, Muğlalılara kapımız açık dedi. Ben, Muğla, Malatyalılara kalbini açmıştır diyorum”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız