SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Hayati Öneme Sahip"

0
Güncellendi - 2016-08-18 19:54:02
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge'de Şiro Çayı üzerinde yapılmakta olan köprü inşaatında AKP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ve bazı daire başkanları inceleme yaptılar.

Polat: Sayın Ahmet Çakır Pütürge’ye gerçekten büyük önem veriyor

Düzenlenen inceleme gezisi sırasında, Büyükşehir Belediyesi tarafından Pütürge genelinde birçok hizmetin bir bir tamamlandığını ifade eden Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, “Pütürge için çok çok önemli olan bu hizmeti yapmanın da mutluluğu içerisindeyiz. Pütürge için bu bir murattı. Yukarı Şiro havzasını, 8 mahallemizi bir birine bağlayan bir aks burası. Hayati bir öneme sahip. Pütürge genelinde 10-15 köprüye ihtiyacımız vardı ve bunları Büyükşehirle birlikte oturup planladık. Şu anda sekizinci köprümüzün inşaatına başladık” dedi.

Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Pütürge’ye gerçekten büyük önem verdiğini belirten Polat, “Pütürge de ulaşım sorunu adı altında hiçbir sorun kalmayacak. İlçemizin diğer illere bağlanması ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Darbe olayından sonra birçok şehidimiz oldu. Pütürge’mizin de bu üzücü olaylarda 4 tane şehidi vardı. Bu köprümüze Şehitler Köprüsü adının konulmasından mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

Çakır: Bu köprü yıllarca konuşulmuş ama yapımı için bir adım atılmamış

Pütürge’de toplamda 11 köprü ve menfez çalışmasının olduğunu, menfezlerin her birinin de yine birer köprü büyüklüğünde yapıldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Burada aslında yeni bir güzergah açılıyor. 8 mahallenin ulaşımını sağladığı gibi mevcut yolun kısalmasına da vesile oluyor. Bu köprü, yıllarca konuşulmuş ancak yapımı noktasında bir adım atılmamıştı. Büyükşehir olarak köprünün gerekliliğine karar vererek çalışmalara başladık.

Köprümüz, 7 gözlü, 65 metre uzunluğunda, 5 metre yüksekliğinde, 9 metre genişliğinde büyük bir köprü. Öte yandan köprü inşaatı da önemli bir zamana denk geldi. 15 Temmuzu anımsatacak, şehitlerimizi anımsatacak bir isim vereceğiz” dedi.

Köprü ile birlikte devamında yol açma çalışmalarını da kısa süre içerisinde tamamlayacaklarını belirten Başkan Çakır, özetle şunları söyledi:

“Yol çalışmalarının devamında asfaltını da yapacağız. Toplamda 17 kilometre burası, Pütürge bölgemizde çok ciddi çalışmalarımız var. Bu sene 100 kilometrenin üzerinde asfalt çalışması yapacağız. Yeni açtığımız yollar var. Şuana kadar 50 kilometrenin üzerinde stabilize çalışması yapıldı. Yol ve coğrafi açılarından baktığımız zaman Pütürge’nin nüfusu az ama dışarıda yaşayan hemşerilerimiz çok fazla, dağınık ve dağlık bir coğrafya, toplamda 3600 kilometre bir yol ağı var. Buradaki iş yükü çok ciddi bir planlama ve emek istiyor. Geçen yıldan bu yana önemli grup yollarını yaptık. 2 yıl içerisinde Pütürge’mizin hiçbir grup yolunu asfaltsız bırakmayacağız. Tekrar hayırlı uğurlu olsun.”

Çalık: Köprüye şehitlerimizin isminin verilmesi bizleri de mutlu eder 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık da şarkılara, türkülere konu olmuş Şiro Çayı üzerinde bulunduklarını, yaklaşık bir yıl önce yine bu noktada muhtarların buraya köprü istediklerini belirterek, “Yıllardır istenen, yıllardır söylenen ve 2 dağı bir birine bağlayacak olan bu köprü bizim için çok önemliydi. Karayollarıyla, Köy Hizmetleriyle bu köprüleri yapmak gerçekten çok zordu.

Sadece yol bağlantılarımız 17 kilometre. 65 metre uzunluğundaki bu köprü ile birlikte yaklaşık 5 milyon liralık bedelli bir yatırımı Büyükşehir Belediyemiz Pütürge’mize kazandırdı. Ben Pütürgelilerin ne kadar yiğit adamlar olduğunu biliyorum. Bu yiğit insanlara yapılan hizmetleri ne kadar yaparsak yapalım hepsi eksik kalır. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve çok kıymetli ekibinin bu kadar kısa sürede hem yollarını hem köprülerini yapabilmesini düşünmemiştim. Pütürge’ye toplamda 150 km’lik yol yaptı. Şimdi köprülerle menfezlerle 8 mahallemizi bir birine bağlayacak. Dağların delindiği sevenlerin bir birine kavuştuğu dönem AK Parti dönemidir. 15 Temmuz gecesine Pütürgeliler göğüslerini siper ettiler. Cenazelerini hep birlikte toprağa gömdük. Yiğit insanlar bu darbeye dur dedi. Yüzyıllara dayanan özlem köprüsüne 15 Temmuzda şehit olan hemşerilerimizin isimlerinin verilmesi bizleri de mutlu eder” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından inceleme gezisine katılan heyet yapımı devam eden köprü inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Bülten

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (5)

unnamed (4)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız