SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burası Horata Deresi.. Fahri Kayahan'ın Az Yukarısı!..

0
Güncellendi - 2017-03-30 01:12:02
Burası Horata Deresi.. Fahri Kayahan'ın Az Yukarısı!..
A- A+ PAYLAŞ

Doğal güzellikleri, lezzetleri suları, etrafındaki yeşili ile bugüne kadar Malatya’nın önemli mesire alanlarından biri olan Horata Deresi, şimdilerde adeta çöp deresine dönüştü.

Şehir Merkezine yaklaşık 10 km mesafede bulunan, "lüks semt" Fahri Kayahan'ın yakınında, Konak ve Aşağıbağlar Mahallesi sınırları içerisinden geçen Horata Deresi’nin çevresi, çöp toplama merkezi oldu.  Dere kenarına atılan evsel atıkların yanı sıra, kimyasal ve hafriyat atıkları ile ortaya çıkan görsel kirlilik, çevre ve insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaştı.

Yaz aylarına girilen şu günlerde Horata Deresi’nin görüntüsü ve ortaya yaydığı kötü kokular bölgede yürüyüş yapan vatandaşların tepkisine yol açarken, görevlerinden biri çevrenin korunması, geliştirilmesi, temizlenmesine ilişkin etüt, plan, proje ve laboratuvar çalışmaları yapmak veya yaptırmak olan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın Horata Deresi’nin bu görüntüsüne seyirci kalması tepkileri daha da artırdı.

Horata Deresi  kenarında yürüyüş yapan vatandaşlar, son zamanlarda çöplerden yayılan koku nedeniyle spor yapmaktan vazgeçtiklerini belirterek “Her türlü çöpler dere kenarına atılmış vaziyette. Evsel atıklardan kimyasal atıklara, hafriyat atıklarından çöplere kadar burada. Güya Büyükşehir Belediyesi çöp toplama sahası yapmıştı ve çöpler orada toplanacaktı. Büyükşehir olduktan sonra bir de Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı adında birim oluşturuldu ki güya çevre bu tür görüntüler oluşmasın ama dere kenarı çöplük alanı olduğuna göre Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin ne iş yaptığını merak ediyoruz. Defalarca şikayetlerimizi ilettik ama dikkate alınmadı” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

FOTOĞRAFLAR: Horata Deresi ve çevresi..

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    Sarhoslarin mesire yeri
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Ali (6 yıl önce)
    Fotoğraftaki yer Paşaköşkü ve Temelli'nin yukarısında oturanların yürüyüş ve spor için yoğun şekilde kullandığı alan ben birkaç senedir gitmemiştim en son geçen hafta gittim o güzelim gürül gürül akan dere pislik içinde kalmış hiç kimse temizlememiş. Dere civarında mangal yapanların atıkları olduğu gibi duruyordu adım başı içecek şişesi dolu. Eski doğasını kaybetmiş pislik deryası olmuş yetkililer buralarda dolaşırken gözlerini yumarak dolaşıyorlar herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (6 yıl önce)
    F.kayahana çakma dere yapılana kadar Allahın verdiği bu doğal güzellik ortaya çıkarılamazmı Yeni ve daha geniş ikinci kanalboyu çok güzel olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebrar (6 yıl önce)
    Ben bir konak'lı olarak ve hemen yan tarafta ki bahçe sahibi olarak . Sizleri öncelikle tebrik ediyorum dile getirdiğiniz için . Oy istemeye gelirler . Ama hizmete gelince ellerini uzatmazlar ! Yazıklar olsun sizlere ! Senelerce söyledik ama oralı olmadınız .
    0
    0
    Yanıtla
  • perihan (6 yıl önce)
    Orası için proje yok mu ? elbette vardır o projeleri neden söylemiyorsunuz ki
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (6 yıl önce)
    yaw şimdi yorum yapacam olmuyu.boştanbaşı ve fahri kayahan a para gömeceğine belediye,buraları yapsa fenamı olur
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (6 yıl önce)
    Çok vahim bir durum insan oğlunun elinin değdiği yerler neden böyle bu hale gelir tamam belediyelerin görevi dir temizlemek güzelleştirmek bizlerin girevide korumak temiz tutmak ama maalesef biz kendi görevimizi ve sorumlulukları mızı yerine getirmekte zorlanıyoruz doğal güzellikleri kitleyip yok olması na sebep oluyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (6 yıl önce)
    valla şaşırmadım. 3 yılda 2'km'lik fahri kayahanı, bostanbaşını bitiremeyen( ki bu 3 yılda istanbul'da yavuz sultan selim köprüsü ve tüp geçitler açıldı.) bir belediyeden ne beklenir ki? hiç gereği yokken kernek ve kanalboyunu yıkıp eskisinden beter hale getirip parayı haram ettiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Malesef aşağıbağlar yıllardır kaderine bırakılmış bir bölge. Hizmetin bir türlü ulşmadığı bölge insanını bıktırma diye düşünüyoruz.böylelikle horata vadisi projesine zemin hazırlama,bölge sakinlerinin tapulu arazilerine rahatca sahip olma.yıllardan beri hizmet yok ,yollar körsüz tarlası olmuş ilgililer nerede...Ben 50 yaşındayım aşağılağlar mah. 40 yıl önce ne ise şimdi aynısı.hizmet mağduru bir yerlşi alanı.bizler sadece spor amaçlı değil orada yaşıyoruz.malatya büyükşehir belediyesi oldu umutlandık,ama hayalmiş meğer....
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (6 yıl önce)
    malatya belediyesinde denetim yok yatıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • aşağı bağllar (6 yıl önce)
    buraası cöp alanı olmaya ve özellikle akşamları alkoliklerin yuvası olmaya basladı.sayın emnıyet yetkilileri ve belediyemizeze rica ediyoruz biraz kontrol.
    0
    0
    Yanıtla