SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası İçin Projelerimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:19:36
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Parti’sinden Yeşilyurt Belediye Başkanı adayı olan Hulusi Porgalı, Dilek Beldesi ile ilgili en önemli projelerinden birinin bölgeye bir semt pazarı kazandırmak olduğunu söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adayı Hulisi Porgalı, beraberinde CHP Belde Teşkilat Başkanı Coşkun Gül, Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Banu Sevil ve partililer ile birlikte Dilek Beldesi’nde esnaf ve vatandaş ile bir araya geldi.

Esnafı tek tek gezip sıkıntılarını dinleyen Porgalı, Dilek Beldesine girişinde açık alanda çalışan esnafı görünce yanına gidip sorunları hakkında bilgiler aldı. Bölgede bir semt pazarı olmadığı için açık alanda esnafların satış yaptığını belirten Porgalı, yönetime geldikleri taktirde bölgenin en büyük ihtiyacı olan semt pazarı için kolları sıvayacağının sözünü verdi.

Porgalı, böylesine köklü bir beldenin bugüne kadar hiçbir şekilde hizmet almamış olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Porgalı, “Dilek’in sorunlarını biliyoruz. Daha öncede ziyaret etmiştik. Bugün de esnafları tanıma ve tanıtma programı çerçevesinde ziyaret ettik. Dilek Beldesi Malatya’ya yakın ve köklü bir belde olmasına rağmen şimdiye kadar hak ettiği yatırımları almamış. Yolları, imar durumu hakikaten çok sıkıntılı. Eskiden çok canlı olan bu bölgede birçok dükkanların kapalı olduğunu ve müşterilerin olmadığını gördük” şeklinde konuştu.

Porgalı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Burayı canlandıracak birçok projemiz var. Malatya’ya ve büyükşehre yakışır bir şekilde çalışmalarımız olacak. Hem sosyal, hem kültürel, hem de sportif, ticari alanlarda da çalışmalarımız olacak. Gördüğümüz kadarıyla bölgenin bir halk pazarı yok. Çarşısı dağınık, esnaf açıkta satış yapıyor. Bunların hepsinin değerlendirmesini yapacağız. Beldenin dokusuna uygun projeler geliştirip, Dileklilerin beğenisine sunacağız. Takdir onların. Esnafın ve buradaki sivil toplum kuruluşlarının da önerilerini aldık, isteklerini dinledik. Bunların hepsini değerlendireceğiz. İnşallah Dilek’i büyükşehre yakışır bir semt haline getireceğiz. Dilek, gerçekten çok büyük bir alan. Hem tarımsal arazileri hem de Malatya’nın köklü aileleri burada. İnşallah buraya iyi hizmetler getireceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız