SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Kültür Adası Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:23:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nce Merkez Bankası yanındaki alanda yaptırılacak olan Kültür ve Sanat Galerisi ile Sanat Sokağı'nın temeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımıyla atıldı.

Temel atma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, Malatya eski milletvekili İhsan Koca, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar, şirket genel müdürleri, basın mensupları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Mehter Takımı konseriyle başlayan Temel Atma Töreni’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, protokol konuşmaları yapıldı. 

"KÜLTÜR ADASI OLARAK PLANLADIK.."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, “Sayın Bakan’ımızın katılımıyla onur duyduk. Özellikle sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı fiziki alanların oluşturulması anlamında bir proje kapsamında Malatya’mızın dört bir tarafında bir çok sosyal tesisler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bunlar içerisinde 5 semt konağı 17 tane çok amaçlı belediye sosyal tesisi; geçtiğimiz günlerde temelini attığımız bayanlar ve çocuklar için ayrı ayrı yüzme havuzlarıyla büyük bir kompleks olan Yaşam ve Spor Merkezi bulunuyor. Gelecek hafta Nikah Sarayının temelini atacağız” dedi.

2009 yılında göreve geldikten sonra hizmete sundukları Sanat Merkezi’nin yoğun ilgi gördüğünü anlatan Başkan Çakır, “Daha önce Sayın Bakan’ımızın ziyaret ettiği Sanat Merkezi’mizde gerçekten çok güzel faaliyetler oluyor. Bugüne kadar 7 bini aşkın vatandaşımız burada sanat eğitimi aldı bu rakam her geçen gün artıyor. Her üç aylık dönemde 1600 kişi bu merkezimizde sanat eğitimi almaya devam ediyor. Yoğun ilgiye cevap verebilmek adına Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı projelerini hazırladık” şeklinde konuştu.

Temelini attıkları tesisler hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı: “Sanat Galerisi projemiz, toplam 20 dönüm alan üzerinde gerçekleştirilecek. Kapalı alan 6700 metrekare, oturum alanı 3500 metrekare. Bodrum, zemin kat ve 1. kat olmak üzere 3 katlı olarak burayı inşa ediyoruz. Burada, heykel, karakalem, el sanatları gibi çeşitli atölyeler ile çini, ebru gibi çok sayıda sanat kurslarının düzenleneceği bölümler yer alacak. Yaklaşık 2000 metrekarelik de bir sergi alanımız olacak. Yine Sanat Galerimizin hemen yanıbaşında, iki caddeyi birbirine bağlayan ve içerisinde hanımlar çarşısı, kitap kafe, gençlik merkezi, kent müzesi; Malatya yemeklerinin tanıtıldığı Malatya Mutfağı; sohbet kafe, türkü kafe ve halıcı konağının olduğu Sanat Sokağı projesini hayata geçiriyoruz. Burayı bir bütün olarak adeta bir kültür adası olarak planladık. Aynı zamanda belediye hizmet binası etrafındaki peyzaj düzenlemeleriyle birlikte buradaki çalışmamızı tamamlamış olacağız. Burada toplam olarak Sanat Galerisi 6 milyon lira, Sanat sokağı da 4 milyon liraya mal oluyor. Çevre düzenlemeleriyle birlikte burada 12 milyon lira değerinde bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah, tamamlama süresi 18 ay ama yüklenici firma 1 yılda bitirme sözü verdi. Bu eserleri Malatya’ya kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. Bizi kırmayarak davetimize icabet eden başta Sayın Bakan’ımız olmak üzere bütün katılımcılara bir kez daha hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum."

"İSTİKBAL PARLAK.."

Vali Vasip Şahin de, Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte, Büyükşehir statüsünün getirdiği misyonun gereği olarak alt ve üst yapının tamamlanması yönünde önemli gayretler sarfettiğini söyledi. 

Vali Şahin, “Bu noktada merkezi hükümetimizin, bakanlıklarımızın yanı sıra yerel idarelerimizin başta Malatya Belediyemizin önemli çalışmaları ve projeleri var. Bu projelerden ikisinin daha hayata geçtiğini hep birlikte müşahade ediyoruz. Sayın Başkanıma, değerli ekibine bu çalışmalarına ve bundan sonra yapacakları çalışmalardan dolayı kendilerine tebriklerimi sunuyorum. Başarılar diliyorum. Malatya istikbale emin adımlarla, kararlı bir şekilde yürüyor. İstikbalini daha parlak bir şekilde Malatyalı seyredebiliyor. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

"MALATYA BEREKETLİ ŞEHİR.."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, konuşmasında, Malatya’nın her yönüyle bereketli bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Malatya, toprağıyla, insanıyla bereketli; gönlü geniş, hakikaten her yönüyle yetişmiş insan gücü olan, cumhurbaşkanları yetiştiren bir şehir. Bu güçlü takımın bir parçası olmaktan soy ağacımın, soy kütüğümün burada olmasından büyük onur ve şeref duyduğumu ifade ediyorum” diye konuştu.

Bakan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yola çıkarken Başbakanımızın önderliğinde, ‘önce insan’ dedik. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedik. ‘Herkes huzurlu olmayınca biz huzurlu olmayacağız. Herkes mutlu olmayınca biz mutlu olmayacağız’ dedik. Bu felsefeyle, Şeyh Edebali’nin bize verdiği felsefeyi partimizin kuruluş misyonu olarak gördük. Hamdolsun 10 yılımızı bu koyduğumuz hedef doğrultusunda istikametimizden hiç şaşmadık. Çünkü, Milletimize güvendik, halkımıza güvendik, halkımızın dualarına güvendik. Oradan aldığımız güçle, milletimize hizmet etme gücünü kendimizde bulduk. 

Yerelleşmeyi ve sivilleşmeyi demokratikleşmenin en temel basamağı olarak gördük. Geldiğimiz gün itibariyle yerel yönetimlerin her yönden güçlenmesine hem yetki bakımından güçlenmesini, hem kaynak bakımından güçlenmesini çok önemsedik. Tabi baş çok önemli. Özellikle yerel yönetimlerde şehrin Belediye Başkanlarına çok iş düşüyor. Bir taraftan biz merkezi yönetim olarak, parlamento olarak bu milletin önündeki engelleri kaldırmaya çalışırken; yerel yönetimlerin insan odaklı sosyal belediyeciliği çok güçlü bir şekilde hayata geçirmesi gerekiyor. Belediyecilik doğuştan ölüme insana o kadar yakın hizmet verir ki yaptığınızın ve yapmadığınızın toplumda çok hızlı karşılığı var.”

"EN BÜYÜK ORTAĞIMIZ BELEDİYELER"

Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı projelerinin aslında yaşama dokunan projeler olduğunu belirten Bakan Şahin, “Çocuğun, kadının, orada hizmet almak isteyen herkesin hizmet alacağı bir alana dönüşecek. Yaşanabilir şehir nedir? İnsanın mutluluğu esassa, asıl olan şeyse; insanın yeteneğine göre hizmet aldığı alandır. Şehirlerimize bu şekilde baktığımız zaman insan odaklı şehir anlayışı, marka şehir anlayışı buralarda yatıyor. Başbakanımızın söylediği gibi, hizmetleri gönüllere girerek yapmayı başarmamız gerekiyor. AK Parti Belediyeciliği bütün Türkiye’de büyük bir hizmet yarışı ile bunu yapıyor. Bizde bütün gücümüzle destek oluyoruz. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın en büyük ortağı Belediyeler” diye konuştu.

"HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ OLACAĞIZ.."

Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Bakan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Sayın Başkan ve ekibine bu önemli çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Malatya’ya hayırlı uğurlu olsun diyorum. Her projeyi önce Malatya’da başlatıyoruz Malatya’ya dokunduğumuz zaman Malatya’nın bereketine Malatya’nın medeniyetine Malatya’nın evliyalarına, enbiyalarının dualarına inanıyor ve güveniyoruz. O yüzden sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Hakikaten gönlümüzde başka bir yeriniz var. Hep birlikte daha güçlü olacağız; daha güçlü bir Malatya’yı, daha huzurlu bir Türkiye’yi hep birlikte yakalayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyor Sayın Başkana başarılarının devamını diliyorum.” 

Yapılan konuşmalardan sonra protokol üyeleri butonlara basarak, Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı’nın temeline harç döktüler. Törende, ayrıca, Bakan Şahin’in onuruna pasta kesimi yapıldı.

KADIN YAŞAM VE SPOR MERKEZİ'NDE İNCELEME

Bu arada Kültür ve Sanat Galerisi ile Sanat Sokağı’nın temel atma törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Malatya Belediyesi Kadın Yaşam ve Spor Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

İncelemelere Bakan Fatma Şahin’in yanı sıra Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri H.Cemal Akın, Öznur Çalık, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, belediye meclis üyeleri, bazı daire müdürleri ile kadın sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Merkez ile ilgili Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan bilgiler alan Bakan Fatma Şahin, merkez içinde bulunan atölyeleri tek tek gezdi. Kadınlarla uzun uzun sohbet eden Bakan Şahin, müzik atölyesinde de ders alan gençleri dinledi.

Yaşam Merkezini çok beğenen Bakan Fatma Şahin’e Belediye Başkanı Ahmet Çakır kayısı ve Çeşmi Bülbül hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız