SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burası Malatya, Burada Böyle!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da doğalgaz şebeke döşeme çalışmalarının "disiplinsiz" hali birçok kereler yerel basında haber konusu olmasına karşın, değişen pek birşey yok. Son olarak Hasanbey Caddesi'nde daha önce de benzerleri birçok yerde görüldüğü gibi, bir otomobil daha "hiçbir uyarı levhası" konulmayan çukura düşerek büyük zarar gördü. Malatya'da, tüm uyarılara, haberlere ve tepkilere karşın, ne Valilik, ne de belediye, doğalgaz şebeke döşeme çalışmalarının "güvenli" sürdürülmesi konusunda bir disiplin getiremezken, Almanya'nın Mannheim Kenti'nde yaşayan Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardım Derneği Başkanı Murat Alabaş'ın, yaşadığı bölgedeki doğalgaz çalışmaları ile ilgili gönderdiği fotoğraflar, bu işin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin görüntüleri yansıtıyor..

BURASI MALATYA..
Malatya'da, doğalgaz lisans ihalesini kazanan firmanın, başlangıçta 15 dolayında taşeron firmayla başlattığı, son zamanlarda, çeşitli nedenlerle 6 dolayındaki firmayla sürdürülen şebeke döşeme çalışmalarındaki "disiplinsizlik" vatandaşların tepkilerine ve eleştirilerine yolaçarken, birçok olay yaşanırken, gerekli önlemlerin alınması konusunda hiçbir gelişme görülmedi.

Daha önce, birçok vatandaşın açılan çukurlara düşerek yaralandığı, birçok aracın yine aynı şekilde açılıp, herhangi bir uyarı levhası konulmayan çukurlara düşerek hasar gördüğü Malatya'da son olay Hasanbey Caddesi Renkli Apartmanı civarında, malatyahaber.com okuru tarafından görüntülendi.

Perşembe günü sabah saatlerinde, bir otomobilin doğalgaz için açılan çukura düştüğünü yansıtan fotoğrafların Cuma günü malatyahaber.com'a ulaşmasıyla birlikte aynı bölgeye giden malatyahaber.com muhabiri, bu kez çukurun iş makineleriyle kapatılmakta olduğunu görüntüledi.

Bu arada, malatyahaber.com'u Cuma sabahı arayan bir okur da, Mehmet Buyruk Caddesi'ni takiben kent merkezine otomobiliyle gelirken, Vali Konağı'nın hemen yakınına kadar gelen doğalgaz kanal kazısında, hiçbir uyarı levhasının konulmamış olduğunu, sadece kanalın başına "küçük bir taş" parçası konularak "sözde uyarı" görüntüsü verildiğini aktardı.

RADYASYONLU ÇALIŞMAYA "TIK" DEMEDİLER!..
malatyahaber.com'un, doğalgaz şebeke çalışmaları sırasında, yüksek radyasyon tehlikesi bulunduğu için insan yoğunluğunun olmadığı bir saatte, o da çok ciddi önlemler alınarak yapılması gereken, boru kaynak röntgen çekilmesi işleminin, Malatya'nın en merkezi yeri olan belediye önünde ve buranın en yoğun olduğu saatlerde yapılmak istenmesine ilişkin haberleri de, ilgili resmi makamlarca "hiç görülmemişti.."

Bu olaydan, 2 gün sonra toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu'nun gündemine almadığı gibi, "olmadığını farzettiği" bu görüntüler, duyarlı çevrelerce "çok vahim" olarak nitelendirilmesine karşın, sadece gaz şirketinden 2 gün sonra, "ne olduğu, kimin sorumlu olduğunun dahi anlaşılmadığı" bir açıklama basın kuruluşlarına iletilmiş, 12 fotoğraflı habere ve biri de belediye meclis üyesi olan yüzlerce tanığa rağmen, orada yaşananların hilafina bilgiler verilmişti.

ALMANYA'DA..
Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Alabaş, yaşadığı Mannheim'deki bir bölgede sürdürülen doğalgaz çalışmalarına ilişkin olarak, öncelikle "trafik güvenliği" açısından alınan önlemleri içeren fotoğrafları malatyahaber.com'a ulaştırdı.

Fotoğraflardan, alttan ikisi de, Almanya'daki doğalgaz çalışmaları sırasında, trafik güvenliği açısından alınan önlemleri yansıtıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız