SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Burası Malatya'nın En Çok Gelişen Semti Olacak..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, Yeşiltepe Ergenekon üst geçit köprüsünün devamında yer alan ve 25 metre genişliğinde, 1250 metre uzunluğunda olan imar yolunu açmak ve bölgedeki ulaşım ağını rahatlamak amacıyla çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Belediye Başkanı Cemal Akın’da 29 Mart Çarşamba günü yol açma çalışmalarını yerinde inceledi. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim, bazı daire müdürleri belediye meclis üyeleri ve Yeşiltepe’deki mahalle muhtarlarıyla birlikte Ergenekon Köprüsü devamındaki yol açma çalışmalarının yapıldığı yere gelen Belediye Başkanı Akın, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

1250 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki Yeşiltepe Kuzey Kuşak Yolu’nun açılması amacıyla şu ana kadar 25 evin kamulaştırıldığını ve bunlardan 22’sinin yıkıldığını belirten Akın, bu yolun belediye çalışanlarının, meclis üyelerinin ve muhtarların yoğun gayretleri ile açılmaya başlandığını ve yolun kuzey istikametinde Galericiler Sitesi’nden geçerek Şehir Mezarlığı’na kadar ulaşacağını söyledi.

Yeşiltepe Kuzey Kuşak Yolu’nun bitirilerek hizmete girmesiyle birlikte, Yeşiltepe Bölgesinde kentsel dönüşümün gündeme geleceğini söyleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, “Yeşiltepe’nin 50 yılını hatırlıyorum. Yaptığımız çalışmalarla inşallah bugüne kadar yaşamış oldukları sıkıntılar bitecek. Yeşiltepe’nin makus talihi değişecek ve belki Malatya’nın en çok gelişen, kıymeti artan bir semti haline gelecek. Yeşiltepe’deki hemşehrilerimiz bunu özellikle hakketmiş durumdalar” dedi.

Seçimler sırasında Yeşiltepe’deki muhtarların kendisine gelerek ‘‘Bizim Belediye Meclisi’nde üyemiz yok. Ancak sizi meclis üyemiz olarak kabul ediyoruz” dediğini hatırlatan Belediye Başkanı Akın, “Ben de bundan şeref duyacağımı söylemiştim. Hem Malatya Belediye Başkanı olarak, hem de Yeşiltepe’nin fahri meclis üyesi olarak halkımızın hizmetindeyim.Bu çalışmalarda emeği geçmiş olan bütün belediyede çalışan arkadaşlarıma, Yeşiltepe’deki mahallelerimizin muhtarlarıma, meclis üyesi arkadaşlarıma ve mahalle halkına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yeni hizmetlerin halkımızın hizmetine sunulması noktasında gayretlerinin de devamını diliyorum” dedi.

Yeşiltepe Mahalle Muhtarları adına bir konuşma yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Kaya ise, yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Akın’a teşekkür ederek, “Kuzey Kuşak Yolu ile Yeşiltepe tam manasiyle bir şehir görünümüne kavuşacaktır. Malatya Belediyesi’nin Yeşiltepe’ye gösterdiği ilgiye, Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmasında Yeşiltepe’de bir mevlüt ve düğün salonu olmadığını belirten Muhtar Mehmet Kaya, “Bu konuda sayın Başkanımızdan yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Akın ise, zaten böyle bir düşünceleri olduğunu, 5-6 mahallenin kesiştiği bir noktada sabit semt pazarları planladıklarını ve bu pazarların içerisine sözkonusu mekanların yapılabileceğini belirterek, “Sabit semt pazarları içerisinde hem sevinçli günlerinde sevinçlerini paylaşmak, hem de üzüntülü günlerinde üzüntülerini paylaşarak sıkıntılarını hafifletmek üzere muhtarımın bahsetmiş olduğu bu ihtiyaçlara cevap verecek mekanları meydana getirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız