SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Manen Aydınlanmış"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:21:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın misafiri olarak Darende’ye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçede bulunan tarihi ve kültüler mekanları gezdi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, Darende'de ilk olarak Somuncu Baba Külliye'sini ziyaret etti. Burada Külliye hakkında Camii İmamı Musa Tektaş'tan bilgiler alan heyet, daha sonra Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'nin türbelerini ziyaret etti. 

Külliye içerisinde bulunan Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi'ni gezen heyet, Darende kültürü ve tarihini yansıtan eserleri de inceledi. Külliyedeki gezisini tamamlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Hulusi Efendi Vakfı'nın kazandırdığı güzel hizmetleri yerinde görmek ve yaşamaktan büyük mutluluk duydum” dedi.

Darende'yi, Somuncu Baba'yı, Hulusi Efendi Vakfı'nı daha önce duyduğunu fakat gelip görme fırsatını bulamadığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, Anadolu medeniyetinin en güzel şehirlerinden birinin de Malatya olduğunu söyledi. 

İbrahim Karaosmanoğlu, “Malatya’ya gelip de Darende'de Somuncu Baba Hazretleri'ni ziyaret etmemek olmazdı. Darende, Anadolu İslam medeniyetinin en güzel örneklerinden bir tanesi. Somuncu Baba ile burası manen aydınlanmış. Külliyenin mimari ve estetik yapısı bizi adeta kucaklıyor. Buradaki manevi havayı teneffüs etmekten, yapılan hizmetleri görmekten ayrıca mutluluk duyduk. Somuncu Baba Hazretleri'nin neseb-i âlisinden gelen Hulusi Efendi Hazretleri'nin adına kurulu olan vakfın burada yürüttüğü çalışmalar ile İslam'a ve insana hizmetin en güzel örneğini müşahede ettim. Bir belediyeci gözüyle her karesini kendime örnek alarak ayrılıyorum ve en kısa zamanda tekrar ziyaret etmek için plan yapacağım” şeklinde konuştu.

Tohma Kanyonu, Balıklı Kuyular, Kudret Havuzu, Hamidiye Çarşısı, Günpınar Şelalesi gibi alanları da gezen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser'in Tiryandafil Otel'de verdiği öğle yemeğine katıldı. Yemek sonunda Başkan Eser, Karaosmanoğlu'na büyük mutasavvıf ve Divan Şairi Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Hazretleri'nin "Nasihat" tablosunu hediye etti. Başkan Karaosmanoğlu da ziyaretleri anısına Eser'e çini işlemeli vazo hediye etti. Heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız