SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Burası Müstemleke Değil!..'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak’ı makamında ziyaret eden İsrail’in Türkiye Büyükelçisi ve İstanbul Başkonsolosu görüşmeye korumalarını da almak istemeleri üzerine Rektör Prof. Dr. Parlak görüşmeyi başlamadan bitirdi ve konuklarına kapıyı gösterdi.

Star TV Haber Bülteni’nde yer alan habere göre, İsrail’in Türkiye Büyükelçisi ve İstanbul Başkonsolosu hafta içinde İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak’ı ziyaret etmek üzere randevu talebinde bulundu. İsrailli diplomatların randevu talebine olumlu cevap veren Parlak, ziyaret saatinde konuklarını makam odasının kapısında karşıladı ve oturacakları masaya davet etti.

Büyükelçi ve başkonsolosun oturmasından sonra kendilerine eşlik eden korumaların dışarı çıkması beklenirken bu gerçekleşmedi, hatta korumalar makam odasına bitişik odaları bile kontrol etmek için harekete geçti.

Misafirlerini ağırlamaya hazırlanan Prof. Dr. Mesut Parlak, korumaların dışarı çıkması gerektiğini nazik bir dille İsrailli diplomatlara iletti, ancak korumaların da odada bulunacakları yönünde cevap aldı.

Prof. Parlak, bunun üzerine ‘’Beyler burası Türkiye Cumhuriyeti, müstemleke devleti değil. Beni ziyaret etmek istediniz, randevu verdim. Böyle bir görüşmede korumaların yeri yoktur. Üstelik bu diplomatik nezakete de aykırıdır’’ diyerek kapıyı gösterdi ve görüşmenin başlamadan bittiğini bildirdi.

Prof. Dr. Mesut Parlak, İsrailli diplomatlara merdiven başına kadar eşlik ederek, ‘’Güle güle’’ dedi.

Olayı doğrulayan İsrail kaynakları da, hafta içerisinde, Bahçeşehir Üniversitesi'nde, Filistinli öğrenciler tarafından protesto edildiklerini, bu sebeple benzeri bir duruma düşmemek için korumaların büyükelçiyi yalnız bırakmak istemediklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız