SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Burası Muz Cumhuriyeti mi?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da okul yapılmak istenen arazinin sahibi ile resmi kurumların arasındaki ihtilafların taşındığı mahkemenin sonuçlanmaması nedeniyle başlayan tartışmalar devam ediyor.

Merkez Özalper Mahallesi Besta Konakları yan tarafındaki alana lise ve ilköğretim okulu yapılacak olması ile ilgili olarak, çalışmalara başlanılmasına arazi sahipleri karşı çıkınca olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet Polisi yönlendirildi.

Arazi sahibi Cahit Birsen, yapılan işlemin hukuka uygun olmadığını, davası devam eden bir konuda cebri işlem yapılmak istendiğini iddia etti.

"Okula karşı değilim, ancak yasal olmayan durumla karşı karşıyayız" iddiasında bulunan Cahit Birsen, "Mahkemelik olan bir yere devlet okul yapmak istiyor. Mahkemesi devam eden bir yerde inşaata nasıl başlanır? Burası Muz cumhuriyeti mi?" ifadelerini ileri sürdü. Birsen, daha önce de bahçedeki ağaçların mahkeme devam etmesine rağmen kesildiğini, bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da ileri sürdü.

Olay yerinde Belediye ve Özel İdare yetkilileri ile tartışan Birsen, şikayetçi olduğunu söyleyince Polis Merkezi'ne götürüldü.

Merkez Özalper Mahallesi'nde Cahit Birsen ve kardeşlerine ait 20 dönümlük bahçenin 16 dönümü belediyenin uyguladığı 18 şuyulandırma sistemi ile hazineye devredildiği, bunun üzerine Cahit Birsen ve kardeşlerinin dava açtığı, davayı kaybettikleri, Danıştay'a başvurulduğu, Danıştay'ın ise kararı bozarak yerel mahkemeye tekrar dosyayı gönderdiği bildirildi. Resmi kurumların ise, burasının hazineye ait olduğuna ilişkin tapusu olduğunu savundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız