SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Burası Proje Okulu..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İlköğretim Okulu'nun spor salonunda verilen tekvando dersleri öğrencilerin büyük ilgisini görüyor.

Sümer İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda Eski Milli Sporcu ve Tekvando Antrenörü Nevzat Alaca tarafından verilen eğitim ilkokul çağından başlayarak, üniversiteye kadar devam ediyor. Velilerin büyük beğenisini kazanan derslerde öğrenciler hem eğleniyor hem de tekvando sporunu öğreniyor.

Eski Milli Sporcu ve Tekvando Antrenörü Nevzat Alaca, 28 yıldır Tekvando sporuyla uğraştığını ve Milli forma altında da birçok başarılara imza attığını söyledi. Alaca, tekvando sporunda almış olduğu bilgileri gençliğe sunmak amacıyla böyle bir eğitim vermeyi gerçekleştirmeye başladıklarını belirterek, "8 yıldır Sümer İlköğretim Okulu'nda eğitimlerimiz devam ediyor. İlk amacımız çocuklarımızı küçük yaşta bu spora yönlendirmek ve onların gelecekte büyük başarılara imza atmasını sağlamak. Burası bir proje okulu oldu. Malatya'da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Tekvando Federasyonumuzun işbirliğiyle burada tekvando okulu açtık. Bu proje olumlu tepkiler aldı. Sporcu potansiyelimiz 100 ila 200 arasında değişmektedir. Sağlıklı ve iyi sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz" dedi.

İlköğretim çağında Tekvando sporcusu yetiştirdiklerini ifade eden Alaca, "Sümer İlköğretim Okulu olarak 6 yıldır gerek erkekler gerekse bayanlarda Malatya Şampiyonluğumuz var. Sporcularımızın birçoğu Türkiye Tekvando Şampiyonalarında Malatya'yı temsil etmektedir. Milli takım düzeyinde çalıştırdığımız sporcularımız var. Hedefimiz daha büyük projelere imza atmaktır" şeklinde konuştu.

Alaca, Malatya'da Tekvando sporunun Türkiye çapında söz sahibi olduğunu kaydederek, "Malatya'da Tekvando sporu büyük gelişim gösterdi. Bana göre, ilerde daha da büyük başarılar sağlanacaktır. Ancak, bu başarıları pekiştirmek için sivil toplum kuruluşlarının destek vermesi gerekmektedir. İlimizin sosyoekonomik düzeyi bu sporun yapılmasına el vermiyor bazen. Bu nedenle toplumsal bir desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Amaç, sağlıklı ve iyi insanlar yetiştirmektir. Sağlıklı nesiller yetiştirirsek, bu bizim
geleceğimiz için olumlu bir gelişme olur" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız