SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Burası Sanat Sokağı Olmalı''

A- A+ PAYLAŞ

Restorasyon çalışmalarına başlanılan tarihi Beşkonaklarda inceleme yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Burası sanat sokağı haline dönüştürülmeli" dedi.

Beraberinde Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Çevre Kültür Vakfı (ÇEKÜL) Bölge Temsilcisi Bekir Sözen ile birlikte Sinema Caddesi'nde bulunan ve geçtiğimiz günlerde restore çalışmalarına başlanan tarihi Beşkonakların onarım çalışmasını yerinde inceleyen Vali Daşöz, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, bu sokağın Malatya'nın kültürel dokusunda önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, "Bu çalışma tamamlandığında, örnek bir proje hayata geçmiş olacak. Ancak, Beşkonakların yakınında bulunan konakları da kurum ve kuruluşlar onarırsa burası sanat sokağı olmalıdır. Burası, otantik ve özgün haline getirilmelidir. Turizm, kültür ve sanat bölgesi haline getirilmeli" diye konuştu.

Malatya'da birçok eski konağın yok olduğunu duyduğunu ifade eden Vali Daşöz, "Kastamonu, Amasya, Safranbolu ve Beypazarı bu konuda çok güzel çalışmalar yapmış. Malatya, tarihi evleri onarmada çok geri kalmış. Pek çok eski konaklar yok olmuş. Bari ayakta kalanları canlandırmalıyız" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 1 milyon YTL'ye onarımı ihale edilen Beşkonakların restorasyonun 2007 yılında tamamlanacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız