SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Tekstil Sitesi Olacak"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valisi Ulvi Saran, TEKEL'den kalan depolarında tekstil üretimine başlandığını belirterek, buranın Tekstil sitesi olacağını ve yaklaşık 5 bin kişinin burada istihdam edileceğini kaydetti.
 
Vali Ulvi Saran, beraberinde Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ile birlikte Yakınca Kasabasındaki Tekstil atölyeleri olarak kullanıma sunulan Tekel Deposunda faaliyete başlaşan bir tekstil atölyesinde incelemelerde bulundu.
 
Saran, "Özelleştirme nedeniyle boş kalan ve Valilik olarak girişimlerimiz sonucunda İl Özel İdaresine devredilen Tekel Depoları, tekstil atölyeleri olarak kullanılıyor. Toplam 30 bin metrekarelik alan, İstanbul'dan buraya davet ettiğimiz firmalar burada faaliyet gösterecek. Toplam 5 bin kişiyi istihdam etmeyi amaçlıyoruz. Burada istihdamı arttırmak için yoğun çalışmalar yapmaktayız. 10 tane bin metrekarelik, tek katlı, 2 tanede 5 bin metrekarelik kapasite burada konfeksiyoncularımızın hizmetine sunulmuş bulunuyor. Burası tamamen dolduğu zaman Tekstilciler Sitesi diye bir yönetim oluşturacağız. Özellikle burası bir konfeksiyon üretim merkezi olacak. Kaçakçılık Şubemizin yanındaki depoyu da tekstilci ve konfeksiyoncularımıza tahsis edeceğiz. Yine 10 adet başka yerdeki depolarımızı da İŞGEM için kullanıma sunacağız. Amacımız insanlara iş kapısı bulmaktır" dedi. 
 
Vali Saran, tekstil atölyeleri için çalışma yapan Vali Yardımcısı Bilal Boztepe'yi de emeklerinden dolayı tebrik etti ve Tekel deposunda  yeni açılan atölyede 100 kişinin çalıştığını, ileride burada 250 kişinin çalıştırılacağını söyledi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız