SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Uçuş İçin Güvenli ve Güzel"

0
Güncellendi - 2016-11-08 01:56:33
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin dünyada da ünlü yamaç paraşütü merkezi konumundaki Ölüdeniz'den gelen sporcular, deneme uçuşlarının ardından Malatya'daki Venk Tepesi'nin bu aktiviteye uygun olduğunu tespit etti.

Yamaç paraşütü için alternatif mekan arayışına giren sporcular, merkez Battalgazi ilçesi Çamurlu Mahallesi'nde yer alan Venk Tepesi'nde deneme uçuşları gerçekleştirdi.

Beydağı'ndaki Haçova Mahallesi'nde yaklaşık 4 ay önce yaptıkları deneme uçuşunun ardından sonbaharda Venk Tepesi'ne çıkan sporcular, rüzgar ve yer şekilleri bakımından bölgenin yamaç paraşütü için uygun olduğunu belirledi.

Yöre halkının "Venk Kilisesi" adını verdiği, 1670 yılından kalma tarihi yapıya ev sahipliği yapan, ayrıca Arslantepe ören yeri ve yakınlarındaki Nemrut Dağı ile kültür turizmine elverişli Malatya, artık yamaç paraşütü yapmak isteyenleri de ağırlayacak.

Ölüdeniz'den gelen sporcu Mehmet Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008'de planör ve yelken kanatla uçmaya başladığını, 2013 yılında da yamaç paraşütüne yöneldiğini söyledi.

Temmuzda Malatya'da bir araya gelen sporcularla yamaç paraşütüyle uçuşlar gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıç, "Öğrenciler ve üniversiteden hocalar geliyor. Daha önce uçuş yaptığımız Haçova Mahallesi de güzeldi ama burası daha güzel. Burası uçuşa uygun, rahat. Venk'te uçuşlara yeni başladık, yaklaşık 15 sorti yaptık. Arkadaşlar burayı beğendi. İlde bu spor yeni yeni gelişiyor. Genç ve yaşlı arkadaşları da bu sporu yapmaya bekliyoruz." dedi.

Venk bölgesinin yamaç paraşütü açısından uygun olduğuna işaret eden Kılıç, "Bulunduğumuz tepede rüzgarın hızı tam uçuş limitlerimizde. İlde araştırma yaptık, Venk Tepesi'ni uçuş için uygun gördük. Uçuşlar için güvenli ve güzel bir bölge. Bu bölgede tarihi, güzel yerler var. Bu sporla insanlar buradaki tarihi yapıları da görmüş olacak, hem havada hem yerde. Aslında doğayla sporu birleştiriyoruz burada." diye konuştu.

- "Bölge halkı da mutlu oldu"

Ölüdeniz'de çalışan tandem pilotu Veysi Bayat da yamaç paraşütü için Venk bölgesine geldiğini ve deneme uçuşları yaptıklarını kaydetti.

Bölgenin yamaç paraşütüne uygunluğunu kontrol ettiklerini, bu sırada bazı yöre halkını da spora dahil ettiklerini belirten Bayat, "Tandem pilotuyum. Çift uçuşları yapan pilotum. Yanıma arkadaşları alıp, birlikte doğanın, manzaranın keyfini çıkarıyorum. Akrobasi yapıyoruz. Burada da arkadaşları uçurduk. İnanamıyorlar. Burada böyle bir şey olacağını tahmin etmiyorlardı. Çok mutlu oldular. Onların mutluluğu bizi daha da motive etti." ifadelerini kullandı.

Yamaç paraşütü için bölgenin hava ve yer koşullarının uygun olduğunu bildiren Bayat, "Yamaç paraşütü açısından çok verimli. Çünkü dağımız buna uygun. Nemrut'a yakın olması çok güzel, burada uluslararası yamaç paraşütü yarışmaları, kros yarışları yapılabilir. Bölgenin kalkınmasına da katkı sağlayacak. Bölgeye turist çekmesi açısından fayda sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

 AA, Orhan YOLDAŞ

paraşüt1

paraşütçü

paraşüt2

paraşüt3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız