SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Burası Yeri Değil!.'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitime Destek kampanyası çerçevesinde merkezi İstanbul’da bulunan ve aslen Malatyalı olan Akmercan Şirketler Grubu tarafından Malatya merkeze 24 derslikli bir okul binası yaptırılacak.

Okul binasının yaptırılması ile ilgili olarak protokol imza töreni Vali Ulvi Saran, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Akmercan Şirketler Grubu başkanı Cemal Akmercan ile şirket yöneticilerinin de hazır bulunduğu Valilik makamında gerçekleştirildi.

Protokol imza töreninden önce bir konuşma yapan Vali Saran “Malatya’nın yetiştirdiği insanların ahde vefa duygusu çok gelişmiş. Ahde vefa duygusu ile memleketlerine eğitim başta olmak üzere sosyal yatırım yapıyorlar. Akmercan Şirketler grubunun 24 derslikli bir eğitim binası yapması alkışlanacak davranıştır, bu davranış diğer işadamlarımıza örnek olsun” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Bulut’ta “ 2003 yılında başlayan Ulusal eğitime destek kampanyası ile ilimize işadamlarımız tarafından 650 derslik kazandırılmıştı. Bununla birlikte 674 derslik işadamlarımız tarafından ilimize eğitim binası kazandırılmış oldu. Akmercan şirketler grubu tarafından Nisan ayında temeli atılacak olan okul binasının bir diğer özelliği de yüzde 100’ünün şirket tarafından karşılanması oluyor. Diğer yaptırılan okul binalarının çoğuna işadamlarımızın katkısı yüzde 51 civarındaydı” diye konuştu.

Şirketler Grubunun başkanı Cemal Akmercan ise “Ülkemizde ciddi bir eğitim sorunu var. Bu sorunları birebir yaşayanlardanım o nedenle eğitime bundan sonra da her anlamda destek olacağım” dedi.

Malatya Belediyesi'nin Ekim ayında yapılması planlanan, ancak şartnamesindeki bazı değişiklikler eleştiri konusu olunca iptal edilen temizlik ihalesine katılmak için o zaman şartname alan, ancak teklif vermeyen firmanın sahiplerinden olan Akmercan'a bir basın mensubu “İlimize eğitim dışındaki alanlarda yatırım düşünüyor musunuz veya girişiminiz var mı?” sorusunu sordu.

Malatya Belediyesi'nde 15 Ocak Cuma günü yeniden yapılacak olan temizlik ihalesi öncesi yapılan okul protokolunun zamanlaması, bu yönüyle ilginç bulunurken, yöneltilen bu soruya işadamı Cemal Akmercan “Burası yeri değildir...” yanıtını verdi.

Bu sırada Vali Saran, araya girerek “İşadamları hatır için yatırım yapmaz. Elbetteki yatırım ortamı bulunca yatırım yaparlar. İşadamlarımızın yaptığı sosyal sorumluluk anlamında yatırımlardır. Ağaçlandırma konusunda da kendisinden destek isteyeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokun imzalanmasıyla tören sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız