SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Burası Yuvam Gibi..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Erkek Sanat Lisesi'nde öğretmenlik yaparken, özel görevlendirme ile gittiği Kıbrıs'ta Türk mücahitlerine havan mermisi yaparken, meydana gelen patlamada şehit olan Kemal Özalper'in öğretmen olan oğlu, babasının adı verilen Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 30 yıldır öğretmenlik yapıyor.

Malatya Erkek Sanat Lisesi'nde görev yaptığı esnada özel görevlendirme ile 1963 yılında Kıbrıs Lefke Sanat Okulu'na tayin edilen Kemal Özalper, burada Türk mücahitlerine silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında öncülük etti. Ancak, Kemal Özalper, yeni bir havan mermisinin denemesini yaparken, bu merminin havan topu içerisinde patlaması sonucunda 18 Ağustos 1964 tarihinde şehit oldu. Kemal Özalper'e Kemal adının Atatürk'ün 13 Şubat 1931 tarihinde Malatya'ya yaptığı ziyaret günü doğması nedeniyle
verildiği belirtildi.

Şehit Kemal Özalper'in ismi, Malatya'da görev yaptığı Sanat Lisesi'ne verilerek, Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirildi.

Şehit Kemal Özalper'in büyük oğlu olan Fevzi Ösalper, önce babasını adını taşıyan okulda 4 yıl eğitim gördü, ardından da yine babasının görev yaptığı okula 30 yıldan beri öğretmen ve idareci olarak hizmet veriyor.

Fevzi Özalper, "Ben bu okulda 30 yıldır öğretmen ve 20 yıldır da teknik müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum. Kendi okuluma sahip çıkıyorum. Güzel bir duygu. Burada yaşanan her türlü güzellikler bizi mutlu ediyor. Netice itibariyle farklı bir gözle bakıyorsunuz. Bu çok güzel bir duygu. Okulu kendi yuvamız gibi görüyor ve daha çok sahipleniyorsunuz. Bende bu okul mezunuyum. 1973-1974 yılında Teknik Lise'nin Makine Bölümünden mezun olmuştum. Bu okulda toplam 34 yıllık bir geçmişim var. Emekliliği de
doldurdum ama, devam ediyorum, ayrılamıyorum. 2 çocuğum var, onlarda öğretmen. Onlarda zaman zaman okula geliyorlar" dedi.

Özalper, "Babam 1963 yılına kadar burada Tesviye Atölyesinde Meslek Dersleri veriyordu. Bakanlığın emri ile 1963 yılının Temmuz ayında Kıbrıs Lefke Endüstri Meslek Lisesi'ne öğretmen olarak atandı. Gidip orada göreve başladı. 1964 yılında Kıbrıs'ta olaylar başlayınca, okulda eğitim ve öğretimi durdurup, silah imalatına başlamışlar. 61 mm'lik havan mermisini yapıp, bunun 3'kez denemesini yaparken elinde patlıyor. Oradaki Trük mücahitlere havan mermisi vermek amacıyla böyle bir çalışma yapmışlar" şeklinde bilgi verdi.

Bu arada, Şehit Kemal Özalper'in adı bir ilköğretim okulu ile bir mahallede de yaşatılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız