SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buraya İstemiyoruz Yapmayın"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:25:37
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ve temelinin de 20 Kasım Cuma günü saat 11.00'de atılacağı belirtilen mezbahaneyi istemeyen çevre sakinleri , bu durumu protesto ettiler ve bu konudaki tepkilerini Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük'e de ilettiler.

İlçeye yapılacak olan mezbahane için, ilk olarak Esentepe Mahallesi'ndeki ilçe Devlet Hastanesi'ne 150 metre mesafedeki bir yer düşünülmüş, bu yerin ormanlık ve yerleşim yerleriyle iç içe olması nedeniyle, mahallelinin tepkisi üzerine yeri değiştirilmişti. İkinci alternatif olarak Savaklı Mahallesi sınırlarında yapımı düşünülen mezbahaneye, bu kez Savaklılar tepki gösterdi. 

Mahalleliler, yardımcısı Mustafa Gülhaş ile birlikte gelen Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük'e, "Burası Doğanşehir'in en gözde yerlerinden biri, D100 karayolunun yanı. Bu mekana hastane yapsaydınız. Hastane yapılacak yere mezbahane, mezbahane yapılacak yere hastane yapılıyor. Okul, soğuk hava deposu yapsaydınız. Mezbahane bu yolun kenarında olmaz. Ayrıca çöpü de buraya getirecekmişsiniz. Biz arazimizde bunları istemiyoruz" diye tepkilerini dile getirdiler.

Belediye Başkanı Küçük ise, "Burada bir yatırım yapılacak, çocuklarınız çalışacak. Gelin engel olmayın, sonra pişman olursunuz. Rica ediyorum, yapmayın. Burası belediyenin malı, engel olamazsınız. Bu bir hizmettir. Gelsin zararınız olmaz. Eğer koku olursa ben buradayım, gelin yanıma. Çöp de burada yığılmayacak, TIR'lara yüklenip Malatya'ya gidecek. Engel olursanız bu hizmet gider."diyerek tepkileri yatıştırmak istedi.

Ancak, bir vatandaş soyunarak bu girişimi protesto etmek isterken, tepkilerini sürdüren vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin inşaat sorumlusu ile, mezbahanenin başka yere yapılması için görüştüler.

Mahalleliler, inşaatı engellemek için gece gündüz sırayla nöbet tutacaklarını belirtirken, muhtar Mehmet Alkan, "Amacımız birilerini karşımıza almak değil. Amacımız, çocuklarımıza temiz bir doğa bırakmaktır. Bu yolun yanına bu mezbahanenin yapılmasını doğru bulmuyoruz. Elimizden geldiğince engel olacağız, çözüm bulununcaya kadar da engel olmaya devam edeceğiz."diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız