SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Buraya Kayak Pisti Mümkün'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yamadağı'nda kayak pistinin yapılacağı bildirildi.

Vali Ulvi Saran, Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Hekimhan İl Genel Meclisi Üyeleri Nebi Yigit, Rıza Sinanoğlu, Battal Paşahan, Karslılar Köyü ile Dirijan Dernekleri yönetimi ve köylüleri, Hekimhan İlçesi Yamadağı Yaylası'nda incelemelerde bulundu.

Gezide bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Bu yaylaya ilk defa geliyorum. Çok güzel bir yerde. Karslılar köyünün hemen üst tarafında bulunan bu güzel çadırda köylülerimizle sohbet ediyoruz. Burası çok güzel bir floraya sahip. Burası hayvancılık için çok müsait bir yer. Aynı zamanda buralar yüksek dağlarla çevrili olması ve topoğrafik yapı itibariyle yayla karakteri taşıyor. Buralar spor dalları içinde de çok elverişli zemin oluşturuyor. Bu dağlara kayak tesisi yapmak için çok elverişli yerler. O yüzden daha önce buranın etüdünü yaptırdık. Radyoling'e giden yolları elverişli duruma getirdik. Radyoling'in hemen yanı başında bulunan yerler var. Buraya 2 kayak pistinin yapılması mümkün. Bu pistler, uluslar arası yarışmaların yapılmasına elverişli. Biz şimdiden gerekli çalışmalara başladık. Eğer bu tesis yapılırsa özelikle Sivas, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır ve bir çok iller buraya rağbet edecek. O yüzden bu yerlere sahip çıkıp korumamız lazım" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, "Karslılar Köyü'nün yol ve içme suyu sıkıntısı var. Bu konuyla ilgili olarak Hekimhan il genel meclis üyesi Nebi Yiğit kardeşim yatırım programına aldırdı. İnşallah bu sene çözümlenecek. Ayrıca Karslılar Köyü'nün yeni yerleşim yeri için sayın kaymakamımız gerekli çalışmayı yapıyor. Geçen yıl bu yaylanın yollarını il özel idaresi genel sekreterimiz Sami Er açtırdı. Kendisine teşekkür ederim. Sayın valimin ise Yamadağı yaylasını turizme açmak için yoğun bir gayreti var. Sayın valimin bir de Yamadağı'nda kayak merkezi kurmak için gerekli çalışmaları yapıyor" ifadelerini kullandı.

Karslılar Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şişman da, "Amacımız, Karslılar köyünün tanıtımını yapmaktır. Buraya kadar gelip bizlerin sorunlarını dinlediğiniz için başta sayın valime ve misafirlerimize teşekkür ederim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız