SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buraya Kentsel Dönüşümün Girmesi Lazım"

0
Güncellendi - 2016-01-28 17:02:17
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık, doğup büyüdüğü Sarıcıoğlu Mahallesi'nin Muhtarı Şinasi Sucu'yu ziyaret etti.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Şire Pazarı'nın taşınması için yeni bir çalışma başlatıldığını belirtti.

Milletvekili Çalık, beraberindeki partili yöneticilerle birlikte Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Şinasi Sucu’yu ziyaret etti.

Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Şinasi Sucu, 'mahallelerinin kızı' olan Çalık'a ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “Mahallemizde doğan ve büyüyen bir milletvekilimizsiniz. Mahallemizde eksik olan sorunlarımızda var, teşekkür etmemiz gereken hizmetlerimiz de var. Yapılan hizmetler için şahsınızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Çalık, “Sarıcıoğlu Mahallesi, benim çocukluğumu yaşadığım mahalledir. İlkokulu burada, Barbaros İlkokulu’nda okudum. Sarıcıoğlu Mahallesi, mahallede oturmanın, komşuluğun ne olduğunu bana öğreten  yer. Burada kardeşçe bir mahalle olarak yaşadık. Şimdi apartmanlar oldu insan ilişkileri zayıfladı, binalar büyüdü ama maalesef duygular küçüldü. Aşure yapılır bütün mahalleye dağıtılırdı, yemek yapılır bütün mahalleye dağıtılırdı, iftarlarda bütün komşular bir birine yemek gönderir, çorba gönderir, tuz ve kahve istenirdi. Şimdi apartmanlar çoğaldıkça, büyüdükçe, apartmanlarda oturan insanların bir birini tanımadıkları bir hale dönüştük” dedi.

Bütün muhtarların mahallelerinde yaşanan sorunları sürekli olarak ileterek takip ettiklerini belirten Çalık,  “Çevreyolunun altına ilk kez bu dönemde çok büyük hizmetler geldi. Ben Büyükşehir belediye başkanımız Ahmet Çakır’a, Battalgazi belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a da yapmış oldukları hizmetler için çok teşekkür ediyorum.  Aslında buraya çok ciddi bir kentsel dönüşümün girmesi gerekiyor. TOKİ Başkanımızı önümüzdeki ay içerisinde İnşallah Malatya’ya getireceğiz. Burada da bir kentsel dönüşümün yapılabilmesi için ‘ne yapabilirizi’ bir tartışacağız. Mahalle sakinlerimiz Şire Pazarı’nın buradan kaldırılmasını talep ediyor. Bu çok doğru bir talep. Çok sıkışmış bir alanda yaklaşık 500, 600, 700 civarında esnafın var olduğu bir alan. Burada 700 esnafımız çok dar bir alana sığdırılmış. Malatya artık büyükşehir. Şire Pazarı dendiğinde yerli ve yabancı turistlerin gelip görerek Malatya’yı hissedecekleri bir yer olmalı. Büyükşehir Belediye başkanımız Ahmet Çakır güzel haberi bizlerle paylaştı. Şire Pazarı için çalışmalar başlatıldı. Esnaflarımızın da rızasını alarak bir yer belirleyelim, yeni bir yere taşıyalım arzusu var. Esnaflarımızın olurları ile Şire Pazarı’nın buradan kaldırılmasını istiyoruz. Ticaret Borsası Başkanımız Gürsel Özbey’in de bu konuda verdiği destek çok önemli” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız