SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buraya Terör Şehitleri Anıtı Yapılsın"

0
Güncellendi - 2016-06-15 18:25:10
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, Malatya kent merkezindeki eski Belediye Binası yerine "Terör Şehitleri ve Gaziler Anıtı" yapılmasını istedi.

Sarıoğlu, parti ilçe yöneticileri ile birlikte, eski Belediye Binası yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Terör, Türkiye’nin başına sarılmış bir beladır. Türkiye’nin gelişmesini, gelişip Bölgede saygın, etkinleşmesini istemeyen süper güçler, terör belasını Milletin başına sarmıştır. Malatya’nın 1984’ten bu yan asker, polis, sivil olmak üzere 200 kadar terör şehidi 300 kadar da gazisi var. Malatya’da bunun kaydını sağlıklı olarak tutan bir kurumun olmadığını da ayrı bir konu olarak belirtmeliyim. Terör, yuvaları yıkan, ocakları söndüren, geride gözü yaşıl analar, babalar, gencecik eşler, yetimler, öksüzler bırakan, ablalar, ağabeyler, kardeşler bırakan bir bela. Evet Türkiye’mizin üç tarafı deniz, ama dört tarafı hain. Görüyorsunuz, terör sözgelimi Fransa’yı birleştiriyor, Türkiye’yi bölüyor. Neden… Eğer farkındaysanız artık “Analar ağlamasın”, “Akan kan Dursun” gibi tuzak söylemler duyulmuyor. Çünkü bu sahte söylemler deşifre oldu, bilinir oldu. Millet bunu diyenlerin amacının ne olduğunu anladı. Millet, “Kanı akıtanların”, “Anaları ağlatanların” bölücü terör örgütü olduğunu anladı. Şimdi, teröre karşı, yeni söylem oyunlarına gelmeden aklımızla, fikrimizle, kardeşliğimizle bir olalım, iri olalım, diri olalım, uyanık olalım. Teröre karşısında en stratejik gücümüz olan Milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruyalım. Terörün amacı Türk Milletinin güzelliği olan farklılıklarını kötüye kullanıp, bu birliği bozmak, milleti ayrıştırmak, her kafadan bir ses gelir hale getirmektir. Öyleyse bozulmamak, aynı duygularla, aynı tutumlarla terör karşısında durmak gerekir. Bunu başarırsak terörü boşa çıkarırız. Terör boşlukta bırakırız. En güçlü, en stratejik silahımız bu çünkü. İşte bu duygular içinde, aziz şehitlerimize, gazilerimize saygımızı göstermek, vefamızı göstermek, bir nebze olsun borcumuzu ödemek için, çocuklarımıza, gençlerimize teröre karşı durmak, teröre bulaşmamak, terör karşısında dağılmamak bilinci oluşturmak için, geniş kesimlerin girip-çıktığı, gezip-dolaştığı böylesi merkezi bir yerde şehitlerimize, gazilerimize, onların geride bıraktıklarına ve Malatya’mıza yakışır bir “Terör Şehitleri ve Gazileri Anıtı” yapılmasını, yapımına hemen başlanmasını biz Atatürk’ün Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi Merkez İlçe Başkanlığı olarak öneriyoruz, istiyoruz. Bu anıtın öyle sıradan, basit değil ağırlıklı, saygı uyandıran, sanatsal, estetik, duygulara, bilinçlere, acılara hitap eden, dikkat çekici bir yapıt olmasını istiyoruz. Sesimize başta Büyükşehir Belediye olmak üzere, Valilik, Sivil Toplum Örgütleri, Şehit ve Gazi Dernekleri, Siyasal Partiler tarafından ciddi, ciddi kulak verilmesini istiyoruz. Bu önerimize herkesin elbirliği, gönül birliği ile yaklaşmasını istiyoruz. Çünkü terör, sadece askerin, polisin mücadelelesiyle değil, bu anıt gibi terör karşısında ortak bilinç oluşturucu işlerlerin, işlemlerin yapılmasıyla durdurulabilir, önlenebilir. Arkadaşlarımızla bunun için, bu talebimizi dile getirmek için buradayız.”

Malatya'da, Beylerderesi'ndeki eski Ulaştırma Alayı (Şoför Okulu)'nda "İç Güvenlik Şehitleri Anıtı" bulunuyor.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) MALATYA BATTALGAZİ İLÇE BAŞKANI SELAHATTİN SARIOĞLU, ESKİ BELEDİYE MEYDANI'NA 'TERÖR ŞEHİTLERİ ANITI' YAPILMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU. (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Selahattin Sarıoğlu (7 yıl önce)
    Beylerderesi kırsalında, merkezden 15 Km. uzakta, sadece kışla içindeki askerlerin görebildiği bir anıt var. Ama bu konumuyla bizim düşündüğümüz amaca yarayabilecek bir anıt değil. Biz, çocukların, kadınların, gençlerin yoğun olarak gezip-dolaştığı, girip-çıktığı bir yerde olmasının doğru olacağı; teröre karşı -eksikliği net olarak görülen- ortak bir bilincin oluşmasına yarayacağını düşünüyoruz. Ama Beylerderesi'ndelki o anıt güzel bir anıt ve o kışla da kapandı. Oradaki anıt sökülüp taşınabilir mi... düşünülmelidir!
    0
    0
    Yanıtla