SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burayı Gören Yok mu?

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:13:07
Burayı Gören Yok mu?
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin sorumluluk alanında Yakınca semtinde E Tipi Cezaevi arkasında bulunan, Tekel Tütün Deposu iken İşgem tarafından tekstil ürünleri yapan 15 firmaya verilen bölgedeki yolların perişanlığı, 1000'e yakın işçinin çalıştığı binaların etrafının mezbelelik hali, işçi sağlığı başta olmak üzere tehdit oluşturmaya devam ediyor. Sağlıklı işyeri çevre koşulları sağlaması gereken kamu makamlarının kendilerine de iletilmiş olan bu soruna duyarsız kaldıkları öne sürülüyor.

Eski Vali Ulvi Saran tarafından, istihdam yaratılması amacıyla tekstil firmalarına tahsis edilen eski tütün depolarının giriş ve iç yollarının  çakıl ve çukurlarla dolu olması, toza yolaçması nedeniyle sıkıntı yaratıyor.  Ayrıca mezbelelik hale gelen bina çevrelerinde, yangın tehlikesi oluşturan kuru otlar nedeniyle sorun olan, çevre ışıklandırması da olmayan bölgedeki atölye ve fabrikalarda yüzlerce işçinin vardiyalar halinde çalışıyor. Ancak mülkiyeti kamuya ait olan bu bölgede, işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından daha iyi koşulların oluşturulması konusunda gerek Valiliğin, gerekse Yeşilyurt Belediyesi'nin duyarlılık göstermedikleri ifade ediliyor. 

Vali Vasip Şahin ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın, söz konusu bölgenin sorunlarının çözümü konusunda bir an önce gerekenin yapılması için talimat vermeleri gerektiği kaydediliyor.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız