SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Burayı Herkes Görmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin 2 yıl önce kurduğu Sanat Merkezi'nde her yaş grubundan insanlara çeşitli branşlarda eğitim veriliyor.

Merkezle ilgili Malatya Belediyesi basın bülteni şöyle:

"Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla birçok belediyeye örnek olan Malatya Belediyesi, 2 yıl önce kurduğu Sanat Merkezi’nde çocuklar başta olmak üzere her yaş grubundan insanlara sanatsal eğitimler veriyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile birlikte Malatya Belediyesi Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunup, eğitimciler ve kursiyerlerle görüştü.

Ortaya çıkarılan eserleri çok beğenen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sanat Merkezinin ilk açıldığı günden bugüne kadar önemli mesafeler kat ettiğini, çocukların ve her yaşta insanın yeteneklerini ve el becerilerini bu merkezde sanatsal hale getirdiklerini söyledi.

Başkan Çakır, “15 farklı branşta 500 üzerinde kursiyer merkezimizden eğitim alıyorlar. İnsanlarımızın gösterdiği ilgi o kadar yoğun ki bazı branşlarımızda gruplar oluşturulmuş. Eğitime katılan vatandaşlarımız bu eğitimden yaklaşık 1 yıl faydalanıyor ve kendini yetiştiriyor. Buraya gelen vatandaşlarımız ebru, tezhip, hüsn-ü hat, minyatür, el sanatları, ahşap oyma, bez bebek, bağlama, gitar, keman gibi birçok branşta konusunda uzman 17 eğitimcimizden eğitimler alıyorlar. Burada el emeğiyle, göz nuruyla çok güzel eserler ortaya çıkmış. Burayı görmeyen bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum. Mutlaka her vatandaşımız burayı görmeli, herkes kendinden bir şeyler bulacaktır” dedi.

Belediyelerin sosyal hizmetlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, “Sosyal belediyecilikte hedeflediğimiz noktaya ulaşmaya çalışıyoruz. Bu merkezimize ilginin, katkının artmasını bekliyoruz. Çünkü bu merkezimiz başta risk altındaki çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere yetişkinlere de hizmet veriyor. İnsanlarımızın sanatçı ruhları ortaya çıkarılıyor. Burada üretilen sanatsal çalışmaları vatandaşlarımıza da teşhir edeceğiz. Buradaki bütün eğitimcilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Belediyesi Sanat Merkezinde 15 farklı branşta 359 çocuk, 287 yetişkin olmak üzere toplamda 646 kursiyere, konusunda uzman 17 eğitimci tarafından eğitimler verildiğini belirten Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Karakurt, sanat merkeziyle ilgili bilgiler verdi.

Karakurt, “Ebru Sanatında 42, tezhip sanatında 15, minyatür sanatında 12, hüsn-ü hat sanatında 15, el sanatlarında 18, fotoğrafçılıkta 40, ahşap oymada 15, bez bebekte 17, karakalem resimde 94, yağlı boya resimde 65, üç boyutlu heykel şekillendirmede 68, bağlama da 50, kemanda 59, gitarda 120 ve piyanoda 16 kursiyer eğitim alıyor” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız