SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Burayı Kapatmak Cinayettir..''

A- A+ PAYLAŞ

"Özelleştirme" gerekçesiyle Adana Tekel Sigara Fabrikası ile birlikte kapatılması düşünülen Malatya Sigara Fabrikasının kapatılmaması için Tek-Gıda İş tarafından başlatılan destek arayışı Sivil Toplum örgütleri ve Siyasi Partiler düzeyindeki görüşmelerle sürüyor. Sendika yöneticileri son olarak CHP'yi ziyaret ederken, CHP il başkanı Niyazi Gökçe, "Tekel'i kapatmak cinayettir" diyerek, yapılan özelleştirmelere sert tepki gösterdi.

AKBUDAK: “TEKEL MALATYALININ SORUNUDUR
Sendika Başkanı Servet Akbudak yaptığı konuşmada; “Adana Sigara Fabrikası ile kapatılması düşünülen Malatya Sigara Fabrikamızın kapatılmaması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Çünkü TEKEL sadece işçilerin sorunu değildir, tüm Malatya’nın sorunudur. Hükümet nezdinde girişimlerimizin yanı sıra Malatya’da da ayırımsız toplumun tüm kesimlerine Tekel’in kapatılmaması için destek arama çalışmalarımız kapsamında sizleri de ziyaret ediyoruz. CHP’nin Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında memleketimize kazandırdığı bu eserlerin talan edilmesine göz yummayacağınızı umuyoruz” dedi.

GÖKÇE: “YAPILAN ÖZELLEŞTİRME DEĞİL..”
CHP il başkanı Niyazi Gökçe de “Tekel’in kapatılmasına karşıyız” diye başladığı konuşmasını “Yapılanlar özelleştirme değildir. Özelleştirme adı altında halkı kandırıp, arsalarını yandaşlarına peşkeş çekmektir. Bunun en canlı örneği Sümerbank’tır. Tekel’in arsaları da aynı Sümerbank gibi paha biçilemez değer de ve üstelik komşular. Onun için aynı yöntemi Tekel için de uygulamak istiyorlar

Özelleştirmeler; hantallaşan, zarar eden kuruluşların karlı hale getirilmesi özel girişimcilere verilmesi ve bu kuruluşların işler hale getirilmesi amacıyla yapılıyor deniliyor. Sümerbank öyle mi? Tamamen yok edildi. Sümerbank için zarar ediyordu diyorlar, Ya Tekel? Tekel’de mi zarar ediyor? Ama bildiğimiz kadarı ile Tekel’de böyle bir durum yok. Gençelirimizin dörtte üçünün boş gezdiği bir ortamda Özelleştirilerek bu fabrikaların kapatılması tam bir cinayettir.

CHP olarak gerek TBMM’de milletvekillerimizle gerekse de İl Örgütümüzle Tekel Sigara Fabrikamızın kapatılmaması için çalışıyoruz, bundan sonra da bu tavrımız devam edecektir” dedi ve konuyu tekrar Özelleştirme İdaresi tarafından satılan Sümerbank Bez Fabrikasına getirdi ve Belediye ile satın alan grubun anlaştıklarını iddia etti.

“BELEDİYE İLE ANLAŞMIŞLAR DEMEK Kİ”
İl Başkanı Gökçe “Sümerbank Alanı İmar Planında yeşil alan ve sanayi alanı olarak görünüyor, yaptıkları çalışmaları ve projelerini görünce bunların Malatya Belediyesi ile anlaştıkları hissediliyor. Belediye ile anlaşmışlar ki böyle projeleri hazırlayıp dillendiriyorlar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız