SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Burayı Seviyorum'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Orduzu beldesinde bulunan ve kazı çalışma tarihi 1934 yılına kadar uzanan Arslantepe Höyüğü'ndeki kazılara 33 yıldan beri katılan İtalya Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcelle Frangipane, bölgeyi çok sevdiğini söyledi.

33 yıldan beri her yıl Roma'dan Malatya'ya gelerek Aslantepe'deki kazılara başkanlık eden Prof. Dr. Marcelle Frengipane, "Ben 33 senedir Malatya'dayım. Benim için profesyonel hayatım burada geçti. Ben bu işi ve bu bölgeyi çok seviyorum. Benim için çok önemli, çünkü burada tarih bulduk" dedi.

Türkçe'yi insanlarla konuşarak öğrendiğini belirten İtalya Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcelle Frangipane, "Malatya'dan çok memnunum. Ben Türkçe çok iyi konuşmuyorum. Ben Türkçe'yi burada öğrendim. İnsanlarla konuşarak öğrendim., Çok arkadaşım var. Ben Türkiye'yi ve bu bölgeyi çok seviyorum. Burası benim çocuğum. Ben üniversitede ders veriyorum. Bütün talebelerime ve üniversitedekilere Malatya'yı anlatıyorum" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız